Obavijesti

Sport

Komentari 27

Mamić: Neka Soudani ponovo tako pogriješi pa ovako reagira

Mamić: Neka Soudani ponovo tako pogriješi pa ovako reagira
1

"Kamo sreće da imamo više takvih terena kao što je naš i Rijekin. Kad dođete na gostovanja s Rujevice ili Maksimira, nije jednostavno, pogotovo momčadima koje vole razvijati igru i zato treba biti oprezan"

VIDEO

Hvala Keku na čestitkama. Čestitke s moje strane momčadi na zasluženo dobivenoj utakmici. Mislim da smo, pogotovo u drugom poluvremenu pokazali puno kvalitetniju i konkretniju igru i da smo zasluženo pobijedili. Imali smo poteškoća u prvom poluvremenu, Rijeka je bila vrlo agresivna, što smo znali prije, no nismo na to odgovorili na adekvatan način, rekao je trener Dinama Zoran Mamić nakon pobjede protiv Rijeke u Maksimiru (3-0).

- Dopustili smo Rijeci da dođe do izražaja s onim što je krasi tako što su pojedinci previše vukli loptu, bilo je previše dodira i nesigurnosti. Rijeka nije uspjela stvoriti konkretnu situaciju za gol, bila su dva udarca prema golu, ali stvarala je poluopasne situacije i dobro izlazila, što se promijenilo u drugom poluvremenu. Ubrzali smo igru, bili smo puno brži, agresivniji, konkretniji i zasluženo pobijedili - dodao je.

Mamić je pogodio sa zamjenama u nastavku. Paulo Machado, Ante Ćorić i Marko Pjaca pridonijeli su u ofenzivnoj igri "modrih" koja je u drugom poluvremenu bila znatno bolja.

- Imao sam nekih zamjerki na prošlim utakmicama na igru vezne linije, mislio sam da će nakon utakmice protiv Zagreba ovo biti dobitna kombinacija, ali ne znači da nije. Da su Ćorić i Machado igrali u prvom poluvremenu, možda bi se i oni utopili u sivilu momčadi i ne bi bili tako dobri kao što su bili u drugom.

- U pripremi utakmice stavio sam naglasak na Ćorića, Machada i Pjacu da je vrlo bitno da budu u utakmici bez obzira na to što nisu u prvih 11. Pretpostavljao sam da će ta agresija i količina trke kod Rijeke u drugom poluvremenu ipak jednim dijelom malo splasnuti i da to možemo iskorititi. Hvala Bogu, zato i služe igrači s klupe. Hvala im na tome i to je putokaz svima onima koji nisu u prvih 11 kako se ponašati, trenirati i raditi.

Dinamo je na +5 u odnosu na Rijeku, ali još ga očekuju gostovanja na Poljudu, Rujevici i Parku mladeži. Mamić spušta loptu na zemlju.

- Ne mislim da je prvenstvo riješeno, preko 40 bodova je u igri (zapravo je 39, op.a.) i puno je teških utakmica, pogotovo u uvjetima u kojima igramo. Iskoristio bih ovu priliku i zahvalio našim ljudima koji održavaju travnjak na vrlo dobrom, fantastičnom poslu koji su napravili. Kamo sreće da imamo više takvih terena kao što je naš i Rijekin. Kad dođete na gostovanja s Rujevice ili Maksimira, nije jednostavno, pogotovo momčadima koje vole razvijati igru i zato treba biti vrlo oprezan kod svake utakmice i svakog gostovanja. Treba ići od utakmice do utakmice i skupljati bodove.

Hillel Soudani bio je krivac za gol u prošlom kolu protiv Zagreba, a sada je zabljesnuo i dvaput bio strijelac. Mamić nema ništa protiv da se to i ubuduće događa.

- Nijednu dvojbu nisam imao da će on igrati. Bez obzira na to što sam ga mijenjao u Kranjčevićevoj, nisam mogao zamisliti ovu utakmicu bez njega. Činjenica je da je on jako dobar, usudio bih se reći i fantastičan igrač, a u ovih dvije i pol godine nakon ovih detalja, kakav se dogodio u Kranjčevićevoj, jako dobro reagira. Nemam ništa protiv da za jedno dva mjeseca opet napravi grešku, da ga opalim po ušima i da onda ovako reagira. To znači da je svjestan, pametan i inteligentan i hvala mu na dobroj igri i golovima. Vjerujem da ćemo s njim imati još puno veselja.

Domagoj Antolić asistirao je za prvi gol "modrih" i odigrao kapetanski.

- Mislim da je bespredmetno raspravljati o kapetanu Dinama i njegovim kvalitetama koje pokazuje iz utakmice u utakmicu. Vodi dečke, igra jako dobro na terenu, strašno se ponaša i fanatično bori. U juniorima je igrao ofenzivno, sada defanzivno, ali jako je dobar. Sretan sam što ga imam u momčadi - zaključio je Mamić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše