Sport

Komentari 77

Mamić je oduševio Srbe: Često se kocka i sjajan je menadžer

Mamić je oduševio Srbe: Često se kocka i sjajan je menadžer

Zdravko Mamić u Hrvatskoj više nema mnogo poklonika, no zato je u srpskim menadžerskim krugovima svojim poslovnim potezima stekao status božanstva...

Srpski klubovi kao i ostatak klubova na Balkanu, jedva prodaju igrače u inozemstvo, a sve je dodatno otežala financijska kriza koja nikako da prođe. Partizan jedva može prodati Clea, jer za njega traži čak 7 milijuna eura, a umjesto u ponešto jačim ligama, Primeri ili Seriji A, koji traže kvalitetu ako 'odriješe kesu', vrlo bi lako mogao završiti u Rusiji, idealnim tržištem za Srbe. Ni Crvena Zvezda nije u boljoj sitaciji pa tako njeni igrači odlaze u tursku ili ukrajinsku ligu. Između ostaloga, resursi su iscrpljeni, pa se zapravo nema ni što prodavati.

- Pravi razlog je nedostatak kvalitete. Moramo biti realni, očekuje nas zatišje kada su u pitanju ozbiljni transferi. Mladi ne dolaze, a primjera radi, za Partizanov plasman u Ligu prvaka uz Clea su najzaslužniji povratnici iz inozemstva. Nekoliko puta sam dovodio predstavnike Porta, Sportinga i Villarreala, ali recite mi pošteno, ima li u našim klubovima igrača koji bi zadovoljili apetite tih klubova? - upitao se poznati srpski menadžer Zoran Stojadinović govoreći za Press.

Još jedan poznati srpski menadžer, Zoran Pavlović, kazao je kako klubovi imaju naviku precjenjivati igrače, te im savjetuje da ne odugovlače i prihvate konkretne ponude. 

Uspješna prodaja Mandžukića u ljeto prošle godine u Bundesligu za 9 milijuna eura pokazala je da se i zemlje u regiji bore na različite načine. No Pavlović smatra da je najzaslužniji za to Zdravko Mamić koji je postigao velik poslovni uspjeh, pogotovo u doba financijske krize.

- O potpredsjedniku Dinama Zdravku Mamiću svašta se priča, ali je sjajan menadžer. Sjećam se da sam došao u Zagreb s konkretnom ponudom za Modrića, ali on nije htio ni čuti. Čekao je još šest mjeseci i dobio što je htio. On se stalno kocka, ali dobija. Posrećilo mu se i kad su u pitanju Ćorluka i Mandžukić - kaže Zoran Pavlović.

Najčitaniji članci