Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Pa neće Gvardiol igrati samo zato da Dinamo zaradi bonus'

'Pa neće Gvardiol igrati samo zato da Dinamo zaradi bonus'

Trener Dinama Zoran Mamić je po prvi put sudjelovao na pressici nakon ponovnog ustoličenja na maksimirsku klupu. No sama konferencija nije trajala dugo. Kratko se pričalo o Flori pa i o mogućim transferima...

VIDEO

Prije 16 godina Modri su prvi put zaigrali u skupini Europske lige pod svetim imenom - Dinamo. Na klupi je sjedio Nenad Gračan, a nakon 2-0 u Maksimiru švedski se Elfsborg prošlo remijem bez golova u gostima.Igrali su: Vasilj - Ješe, Lučić, Milinović - Bošnjak (90. Zahora), Poldrugač, Agić, Mujčin (85. Buljat), Pranjić - Karić, Eduardo.

POGLEDAJTE VIDEO: Zoran Mamić po prvi put na pressici nakon povratka u Dinamo

Pokretanje videa...

dinamo 05:56

 

Sutra će preko estonske Flore iz Tallinna prolaz u EL skupinu tražiti neki drugi zagrebački dečki pod ravnanjem jednog drugog šefa.

Igra se u Maksimiru od 19 sati, a nakon razočaranja s Ferencvarosem europsku gorčinu ispadanja iz Lige prvaka pokušat će isprati Zoran Mamić koji je prvi put od svog povratka na Dinamovu klupu - sjeo nasuprot predstavnika medija u najavi europske utakmice. Društvo mu je pravio i kapetan Arijan Ademi.

- Ono što smo propustili je iza nas. Momčad je svjesna, i to ne treba kriti, da je Dinamo apsolutni favorit, ali da moramo respektirati protivnika. Vidjeli ste protiv Ferencvaroša što se sve može dogoditi. Radi se o protivniku koji je dominantan u svojoj ligi i koji igra ofenzivan nogomet. No, ovo je drugi nivo i očekujem da će drukčije igrati. Taktički su dobro obučeni, dobri su u prekidima i na to moramo obratiti pažnju - rekao je Zoran Mamić.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Dinamo će Estonce dočekati u najjačem sastavu.

- Nemamo ozlijeđenih, hvala Bogu, osim dugo odsutnog Leškovića. Mogu izvesti najjaču postavu.

Riječ je potom pripala kapetanu Arijanu Ademiju. Svjestan je da je Dinamo ogroman favorit, ali napominje kako će u utakmicu ući sa stopostotnom koncentracijom.

Dinamo - Rijeka

- Nema lako ćemo. Veliki je ulog u ovoj utakmici i moramo ući sto posto unutra i plasirati se u Europa ligu. Nema unaprijed dobivenih utakmica pa tako nije ni ova. Mi jesmo favoriti, ali to moramo dokazati sutra na terenu.

Nakon kratkog razgovora o Flori, stigao je red i na transfere. Modri su ove sezone prodali Nikolu Moru, Damiena Kadziora i Joška Gvardiola, na korak od odlaska je i Antonio Marin u Monzu. Hoće li biti i dolazaka?

- Prijelazni rok još nije konačan i duži je nego u nekim dijelovima Europe. Sigurno će biti noviteta, ali kakvih i kada bit ćete na vrijeme obaviješteno - rekao je Mamić pa se osvrnuo na talentiranog Joška Gvardiola kojeg su 'modri' prodali u Leipzig. 

- Dinamo je napravio sjajan posao oko Joška Gvardiola. Detalje ugovora ne treba iznositi. Joško ostaje igrač Dinama do daljnjega. Ne znam hoće li to biti do siječnja ili srpnja. On zaslužuje biti član Dinamove ekipe, on će sutra igrati. Ne zato da bi Dinamo dobio bonus, već jer je to zaslužio - zaključio je Mamić.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Dinamo će za mladog igrača dobiti 16 milijuna eura, dodatnih tri milijuna eura stići će u vidu raznih bonusa, a Leipzig će i plaćati 'modrima' daljnje nastupe Joška Gvardiola (18) u dresu hrvatskog prvaka. Dakle, ako Joško odigra minimalno 45 minuta na jednoj utakmici, Dinamo će inkasirati 75 tisuća eura, a što se tiče Europske lige, ta svota se penje na 100.000 eura. Uz sve to, Dinamo će imati i 20% od sljedećeg transfera.

Flora kao sudbina: Lovro Majer danas je ono što je Kranjčar bio 2001. godine - miljenik grada
Flora kao sudbina: Lovro Majer danas je ono što je Kranjčar bio 2001. godine - miljenik grada

Dinamo je izraziti favorit, ali: ne izgleda dobro. Nakon ispadanja od Mađara dogodio se domaći HNL-remi s Belupom, a da ne zaborave pobjeđivati Modrima je pomogla rana faza Kupa i 7-1 trijumf nad amaterima iz Ferdinandovca.

Dinamovi 'krvnici' remijem ušli u Ligu prvaka nakon 25 godina!
Dinamovi 'krvnici' remijem ušli u Ligu prvaka nakon 25 godina!

U rujnu Dinamo je pobijedio samo protiv Ferdinandovca i Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani