Obavijesti

Sport

Komentari 23

Mamić: Sjajno je što se pojavio klub kao što je Osijek; Budicin: Gdje je novi igrač? Ha, ne znam

Mamić: Sjajno je što se pojavio klub kao što je Osijek; Budicin: Gdje je novi igrač? Ha, ne znam

Atiemwen je zimske pripreme odradio na najvišem nivou, zaslužio je priliku i to je put svima ostalima koji manje igraju, rekao je trener Dinama nakon pobjede u Puli. Gvardiol? Trebao bi konkurirati za Osijek

VIDEO

Dinamo je pobijedio Istru 1-0 u nedjelju na Aldo Drosini i vratio se na vodeće mjesto HNL-a uoči derbija protiv Osijeka iduću subotu na Maksimiru. Moglo je biti i uvjerljivije, doduše, ali za Zorana Mamića najvažniji su bodovi.

Donio ih je Iyayi Atiemwen, koji se s izlaznih vrata kluba etablirao u standardnog prvotimca.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su "modri" slavili novo europsko proljeće

Pokretanje videa...

Dinamo 01:09

- Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Nikad ovdje nije jednostavno. Izvukli smo prije utakmice jedan zanimljiv podatak, Dinamo je ovdje pobijedio 56 posto utakmica u Puli, što nije baš uobičajeno. Uvijek je teško gostovanje ovdje, a tako je bilo i danas - rekao je Mamić u programu Arena Sporta i nastavio:

- Trebali smo ranije završiti utakmicu, bez stresa, iako ga baš i nije bilo u nastavku jer nam Istra nije stvorila šansu. Ali moramo popraviti realizaciju. Kontrolirali smo igru, drugu utakmicu zaredom nismo primili gol i trebamo ovako nastaviti iduću utakmicu.

Perić i Lauritsen odigrali su odlično u obrani, Dino je bio dominantan u skoku. Ali junak je ipak bio Nigerijac.

- Ma svi u obrani odlično su odigrali. Atiemwen? Znali smo da se radi o iznimno dobrom nogometašu. Nažalost, zbog stanja u momčadi nije dobivao utakmica koliko je očekivao, ali od ljeta radi fantastično, kad se oporavio od ozljede trbušnog zida. Pripreme u Rovinju odradio je najvišem mogućem nivou, jako je dobar i radišan i njegov govor tijela diže atmosferu. Zaslužio je priliku, koristi je i to je put svim ostalim igračima koji ne dobivaju minutažu koju bi htjeli - kaže Mamić.

'Beli' je opet spasio 'modre', a i suca Lovrića od velike paljbe
'Beli' je opet spasio 'modre', a i suca Lovrića od velike paljbe

Najavio je i utakmicu protiv bivšeg kolege Nenada Bjelice.

- Bodovno smo isti, dvije momčadi pretendiraju biti prvaci. Veselimo se takvoj utakmici, dao Bog da ih ima više, to će i nas tjerati da igramo kvalitetnije. Sjajno je što se pojavio klub što je Osijek sa svojim rezultatima. Naravno da očekujemo tri boda. Respektiramo protivnika, ali ne želimo im se podređivati. Naravno da se i njih nešto pita, ali mi želimo razvijati svoju igru. Neuobičajeno je da nam je iduća utakmica za šest dana, imamo normalan tjedan u kojemu se možemo regenerirati i nešto odraditi na taktičkom planu.

Joško Gvardiol izašao je iz igre već u 22. minuti, ali Mamić umiruje.

- Gvardiol ima neki spazam mišića, ali vjerujem da ništa ne bi trebalo biti zbog čega ne bi konkurirao za utakmicu u subotu...

Fausto Budicin, trener Istre, ima neke druge brige. Puljani su zakucani za dno ljestvice HNL-a s 13 bodova, dva manje od od Lokomotive, ali i s utakmicom manje.

- U prvom poluvremenu imali smo dovoljno energije parirati Dinamu. Kvalitetno smo stajali na terenu, ali nedostajalo je krvoločnosti u završnici. Jeftino smo primili gol, Dinamo ne prašta takve pogreške. Oni su jednostavno bolji od nas, nisu nam dozvolili da uđemo u šesnaesterac i čestitam im na pobjedi - rekao je Budicin.

Atiemwen je izvukao Dinamo u kišnoj Puli, 'modri' opet na vrhu
Atiemwen je izvukao Dinamo u kišnoj Puli, 'modri' opet na vrhu

Samo je Šime Gržan još na početku utakmice priprijetio Livakoviću, ostatak utakmice Dinamov je golman praktički mogao odmarati. Dojam je da Istranima nedostaje jedan ozbiljan napadač.

- Pričamo stalno da nam nešto nedostaje, a najviše su to bodovi. Igrači daju maksimum i ne treba tražiti alibi u nedostatku pojačanja. Tu su da pokušaju biti bolji, da pokušamo izboriti ostanak, da budemo pametniji u obrani i krvoločniji u napadu - kaže Budicin.

Već u srijedu žuto-zelene čeka iduća utakmica, zaostali meč protiv Šibenika na Šubićevcu.

- Prilika za bodove? Šibenik isto tako vidi priliku da nam odmakne. To je jako bitna utakmica za nas. Znamo da protiv Dinama ne možemo računati na bodove, nismo uspjeli jer je bolji. Sad se moramo rekuperirati uoči teškog gostovanja u Šibeniku.

Komentator Arena Sporta Ivan Bilić upitao je za kraj Budicina kad će se momčadi pridružiti novi igrač, japanski nogometaš Taichi Hara, i zna li gdje je. A Budicin je ispalio:

- Ne bih znao gdje je...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu