Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mamić tjera strance: Cufre već otišao, Pap na odlasku

Mamić tjera strance: Cufre već otišao, Pap na odlasku
1

Na Izvršnom odboru Dinama najviše je razgovora bilo o velikoj financijskoj krizi, ali i o načinima kako klub preživljava ovu tešku ekonomsku situaciji

VIDEO

Štednja, štednja i samo štednja. Tako je nekako izgledao Izvršni odbor Dinama u ponedjeljak popodne. Teška financijska kriza drma sportom u cijelom svijetu, ni Hrvatska nije izuzetak. Ali u cijeloj priči Dinamo ima veliku sreću što ipak ima izvore zahvaljujući kojima normalno funkcionira.
- Živimo od transfera, od novca za Ćorluku, Modrića i Eduarda koji dolazi u ratama - kaže Zdravko Mamić i u svom stilu dodaje:
- Cijeli sport u Hrvatskoj će otići k vragu, ovo je samo zadnji krug zavaravanja. Nema sponzora, nema ničega... Da nije bilo tih transfera, Dinamo ne bi vlastita majka prepoznala.
U sklopu štednje IO je odobrio raskide ugovora s trojicom igrača. Skupi stranci Leandro Cufre i Dimitrios Papadopoulos dobili su slobodne ruke, a Denis Glavina se vraća u Vorsku, ukrajinski klub iz kojeg je u Maksimir došao na jednogodišnju posudbu. Svojim igrama zaslužio je 'otpusno pismo' već nakon šest mjeseci.
- Cufre je obaviješten i on je već danas otputovao u Argentinu. Tražio je da ga pustimo ranije i naravno da smo mu udovoljili. Glavina se vraća u Ukrajinu, a i Papov menadžer je obaviješten o našoj odluci - kaže Mamić, koji nije računao koliko će ta tri raskida ugovora opteretiti klupsku blagajnu.
- Ako oni nađu nove klubove, neće koštati ništa! Mi ćemo im samo dati papire i slobodne ruke - rekao je Mamić, zabrinut za budućnost kluba na čijem je čelu:
- Dobro je rekao netko na Izvršnom odboru: "Tko preživi 2009., naj..ao je u 2010.!"
Zdravka Mamića brine što nema prihoda od ulaznica, kao ni od televizijskih prava. Jedini izvor financiranja je prodaja igrača.
- Evo, ostavili smo Mandžukića u duhu rezultata. I što sad? Imamo nezadovoljnog igrača... - uzdahnuo je Mamić. Nije želio odgovoriti postoji li već neka ponuda za Marija Mandžukića.
- Ma nemojte me to sada pitati, pustite da prođe utakmica s Temišvarom - apelirao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti