Obavijesti

Sport

Komentari 55

Mamić: Uskoro moj sin i ja nećemo biti u sukobu interesa!

Mamić: Uskoro moj sin i ja nećemo biti u sukobu interesa!
1

Iako Zdravko tvrdi da bi se spasio odlaskom iz Dinama, ali to ne može napraviti jer nema kome ostaviti klub. Cici i Niki poručio je da su im vrata Dinama otvorena

VIDEO

24sata: Kakvo je stanje u Dinamu?

Sportski ne možemo biti bolje. Prvi smo i svaki dan smo sve bolji. Napravili smo i iskorak u infrastrukturi, rade se tri terena, sve je pod kamerama. I u to smo uložili 40 milijuna Dinamovih kuna. Za gradski stadion. A druga je stvar što je jako teško raditi u ovakvim uvjetima, situacija nije normalna. Stadion je katastrofa, a preživjeti jedino možemo prodajom igrača.

24sata: Situacija je sve gora?

Nogomet nam nije ništa bolji ni lošiji nego zadnjih 20 godina. Sami nogometaši, kao i HNS ili Udruga prvoligaša, tu malo mogu pomoći i popraviti jer su svi problemi proizašli iz slabosti našega društva i kolapsa gospodarstva. Nema političke volje za razvoj hrvatskog sporta.

24sata: Što mogu Savez ili Udruga prvoligaša napraviti?

Vrlo malo, ali sigurno je da treba promjena sustava natjecanja. Pa ne možemo imati Prvu i Drugu ligu sa 16 klubova. To je trebalo već jučer napraviti. Nije normalno da Dinamo i Hajduk, jedine utakmice koje privlače navijače, igraju samo dva puta na godinu.

24sata: Zašto se ništa ne mijenja?

To je teško jer smo prepušteni sami sebi. Hrvatski sport je u rasulu, to pričam već nekoliko godina, ali sad nam prijeti potpuno rasulo. Ali meni su oduzelo pravo govora, nekome tko zna i želi raditi za dobrobit svih. Promoviraju se neke druge stvari i to je dno dna.

24sata: Dinamo je, znači, jedina svijetla točka u cijeloj priči?

Da nema Dinama, hrvatski nogomet bio bi puno lošijem stanju. To je samo privid uspješnosti, ali bilo bi nam lošije nego u Albaniji.

24sata: Veliki je pritisak da otiđete iz maksimirskog kluba?

Ja sam u 52. godini, a od toga sam 41 godinu u klubu. Ne mogu napustiti svoju ljubav iako sam svaki dan u iskušenju to napraviti. A priželjkujem dan kad će doći pojedinac ili grupa koji će imati kvalitetnu budućnost Dinama. Imat će najveću podršku predsjednika Barišića i mene. Ovako ne mogu otići jer mnogi žele Dinamo vidjeti u blatu.

24sata: Kako se nosite s time?

Nadam se da neću platiti preveliku cijenu, iako već sad puno plaćam. Neću plakati, ali evidentno je da sam na rubu, to mi pokazuje niz malih simptoma. Nasreću, još nisam morao u bolnicu. Ili na groblje, a čini mi se da sve vodi prema tome ako se nešto hitno ne promijeni. Teško mi je, uvijek sam imao nekakvu rezervnu varijantu, a sad sam bespomoćan i čekam egzekuciju.

24sata: Koliko to utječe na vašu obitelj?

A teško im je, kako ne bi bilo. Imam dvije malodobne kćeri, sina, unuka, suprugu, a glava sam obitelji. Vide što se sve događa, nije im lako. No rješenje je samo jedno......a za njega nemam hrabrosti. To mogu promijeniti samo ako se pokupim iz Dinama, ali to ne mogu napraviti jer znam da nitko ni prstom ne bi maknuo da pomogne klubu. Samo bi se gurali tko će ga baciti u blato.

24sata: Tko su ti ljudi?

Postoje interesne grupe koje žele srušiti mene i Dinamo. Ja nisam bezgrešan, to je barem jasno. To su grupe ljudi, znam koje su, ali ne želim ništa više reći.

24sata: Rekli ste da sin Mario više neće biti menadžer. Je li ukinuo licenciju?

Nešto ćemo prema tom pitanju učiniti vrlo brzo, ali nećemo više biti u sukobu interesa. Iako njega realno nije ni bilo jer Mario nikad nije radio u Hrvatskoj. I sad on, mladi čovjek, ne može raditi što želi... No ima indicija da će Uefa u svibnju ukinuti agente igrača. Ako se to ne dogodi, poduzet ćemo nešto drugo kako više ne bi bilo sukoba interesa.

24sata: Je li Dinamo dovoljno jak za Ligu prvaka ili prezimljavanje u Europi?

To je naš cilj, iako je Ligu prvaka lakše dohvatiti nego ondje igrati. Nismo još dovoljno kvalitetni kako bismo bili ravnopravni, ali Liga prvaka financijski bi bila najisplativija. 

24sata: Hoće li biti prodaje? Gledate li pojačanja?

Doveli smo u devet mjeseci deset igrača. Još ne znam hoće li biti pojačanja. Cilj nam je biti sve jači. Ne želimo prodavati, iako ćemo do kraja godine morati prodati jednog igrača. Ne znam kojeg, ali do kraja godine jednog ćemo prodati kako bi klub mogao normalno živjeti. Sigurno je da neće biti masovne prodaje.

24sata: Ostaje li Vaha na klupi?

Vaha je najbolje što nam se dogodilo. Ima iskustva, nevjerojatno je zahtjevan, strog i pravedan, stvarno ga je teško pratiti. Suradnja je odlična i to zato što je on jedini gospodar svlačionice.

24sata: Zlatko Kranjčar rekao je da želi voditi Dinamo u kojem će igrati sin Niko. Ima li šanse za to?

To je jako lijepo čuti. Želim još jednom napomenuti da nisam imao ništa s Nikinim odlaskom iz Dinama. Ako je nešto u toj priči moj grijeh, onda je to što nisam učinio više da ne ode. To sam možda mogao spriječiti. Vrata su im otvorena. Pa evo, Cico je pokazao koliko voli Dinamo, imao je veliku ulogu u dovođenju Beqiraja.

24sata: U kakvim ste danas odnosima s Igorom Štimcem?

Ne viđamo se i za to nema potrebe. Sve što je Štimac napravio ispalo je štetno i loše. Sad je podijelio nogometnu Hrvatsku. I tako grčevita borba za vlast u HNS-u dokaz je da to radi samo iz svojih interesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome