Obavijesti

Sport

Komentari 155

Mamićevo prokletstvo: Tko god mu pobjegne završi u 2. ligi...

Mamićevo prokletstvo: Tko god mu pobjegne završi u 2. ligi...
1

RAZVOJNI PUT Dok Benković, Ćorić, Sosa, Moro, Knežević i ostali igraju Ligu prvaka, odbjegli Brodić, Kalaica, Brekalo i Murić vani griju klupe

VIDEO

Ti dečki su vjerojatno financijski dobro prošli, no razvojno su pogriješili. I to gadno. Da su ostali u Dinamu, sigurno bi igrali. Ovako... Eto, to je i poruka ljudima koji se brinu o mladim igračima, rekao je direktor Dinama Tomislav Svetina.

Branimir Kalaica igra za B momčad Benfice, Josip Brekalo otišao je u 2. njemačku ligu, u Stuttgart, Fran Brodić ne može ni blizu prve momčadi Club Bruggea, a Robert Murić je za Pescaru odigrao šest prvenstvenih minuta.

Kalaica ispred Benkovića

U isto vrijeme, njihovi vršnjaci Filip Benković, Ante Ćorić, Borna Sosa, Nikola Moro, Bojan Knežević igraju Ligu prvaka protiv Bayerna, Juventusa, Seville...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kalaica je bio ispred Benkovića, igrao je sjajno, no nije htio ostati u Dinamu. Sigurno bi dobio priliku, to nije sporno. Murić je, primjerice, bio predodređen za velike stvari i mogao je igrati Ligu prvaka - nastavlja Svetina.

Odlučili se za 'easy money'

Josip Brekalo otišao je u Wolfsburg, gdje je konkurencija zaista velika. Nije uspio i posudili su ga drugoligašu Stuttgartu. U redu, Stuttgart je zaista velik klub, tu nema spora, no trenutačno je - drugoligaš. A Brekalo je iznimno veliki talent.

- Brekalo je kod nas imao zaista odličnu minutažu, on je bio sastavni dio momčadi. Da je ostao, igrao bi s nama Ligu prvaka. Za Brekala je u ovim godinama najvažnije da igra i doista bih želio da ostvari veliku karijeru jer on je igrač reprezentativnoga potencijala. Nažalost, čini mi se da nije izabrao pravi razvojni put, želio je preskočiti određene stepenice, kao Murić, Brodić, Kalaica, Halilović... Umjesto da su ti dečki s nama igrali u Ligi prvaka i normalno se razvijali, izabrali su novac ili ‘easy money’, ali su i nogometno promašili - kaže Svetina.

U susretu protiv Juventusa pola Dinamove momčadi bili su igrači iz omladinske škole - Moro, Benković, Knećević, Gojak, Ćorić, Fiolić, a Benković i Ćorić već sad vrijede 20 milijuna eura. Svaki.

Jovičević, Smoje, Ban...

- Nije tako samo u Dinamu nego i kod ostalih klubova. Igor Jovičević, Zoran Ban, Dario Smoje... Svi su oni prerano otišli. Modrić, Ćorluka, Kovačić, Lovren i još mnogi drugi dobro su se oznojili na travnjacima HNL-a, igrali s nama u Europi i danas su svjetski poznati igrači. Zaista želim svim mladim igračima sreću, ali su izabrali pogrešan razvojni put - zaključio je Svetina.

Previše je ovo ponavljanje kako bi bilo samo slučajnost. Umjesto Lige prvaka svi su oni redom završili po drugim ligama. Halilović je svojevremeno s Barcelonom B ispao u treću ligu, Robert Murić prošle sezone bio je solidan u drugoj nizozemskoj ligi, a sad se ne može izboriti za minute u budućem drugoligašu Pescari, Frana Brodića vjerojatno čeka još koja posudba po belgijskim drugoligašima.

Znao on to ili ne, Josip Brekalo već je s nepunih 18 godina na prekretnici karijere. Veliki klub kao Stuttgart mora se što prije vratiti u prvu ligu i pitanje je koliko će prilike dobiti igrač koji još treba dokazati svoju pravu vrijednost u Njemačkoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac