Obavijesti

Sport

Komentari 5

Za Župarića 800.000 €, Kvržić pomilovan i nije teže ozlijeđen

Za Župarića 800.000 €, Kvržić pomilovan i nije teže ozlijeđen
1

Dogodila nam se mini-kriza, nema drame. Bit će promjena u momčadi i podmlađivanja, o tome smo razmišljali još ljetos. Ambicije ostaju iste, europska pozicija u HNL-u, kaže Ivan Mance

VIDEO

Rijekina je momčad ušla u najveći zastoj otkad je Damir Mišković spasio klub i odveo ga do najvećih uspjeha u povijesti. Mladi trener Simon Rožman nakon odlaska Igora Bišćana nije donio očekivani pozitivni efekt promjene na čelu struke. I rezultati i forma su u padu, a klub je preuzeo veliki rizik stajući iza 36-godišnjeg slovenskog trenera te krenuo u 'čišćenje' svlačionice.

Dario Župarić na kraju prvog dijela sezone za 800-tinjak tisuća eura (klasični povratak uloženog) odlazi u Ameriku, u Portland Timbers. Iz prve su momčadi udaljeni Punčec, Mamić i Šimić, a slična, ali s obzirom na stare zasluge ipak povlaštenija situacija dogodila se i Zoranu Kvržiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrač sa najviše europskih nastupa u klupskoj povijesti nakon razgovora sa sportskim direktorima Manceom i Juričićem vraćen je u prvu momčad po povratku iz reprezentacije BiH u kojoj mu se, na žalost, dogodila ozljeda koljena za koju je na prvu procijenjeno da bi mogla biti razorna za Kvržićevu sezonu 2019/20, ali izgleda da ligamenti ipak nisu teško stradali.

- Kvržić će tijekom ovog tjedna obaviti još neke liječničke preglede, ali po svemu sudeći ozljeda koljena s terena će ga udaljiti na tjedan-dva, a ne na nekoliko mjeseci - dobre nam je vijesti priopćio pomoćni sportskog direktora Ivan Mance, ne ulazeći u detalje sankcije koja je Kvržiću odmjerena dok je bio u reprezentaciji.

Rijeka bi se, sukladno klupskim najavama, trebala daleko intenzivnije nego dosad okrenuti mladim igračima iz vlastite Škole nogometa pa makar i na štetu dnevnih rezultata, posebno u ovoj sezoni.

Novi odlazak iz Rijeke: Župarić prešao u američke Drvosječe...
Novi odlazak iz Rijeke: Župarić prešao u američke Drvosječe...

Ivan Lepinjica, Hrvoje Smolčić, Ivor Pandur, Matej Vuk i Denis Bušnja, igrači Rijeke ponikli u klupskoj Školi nogometa sa matičnim su klubom ovih dana potpisali profesionalne ugovore.

Uz njih aktivirana je opcija profesionalnog ugovora i Danijelu Štefulju i Adrijanu Liberu, također izdancima  omladinskog programa. Novi ugovor potpisao je i nigerijski vratar David Nwolokor kao i mladi i talentirani, tek 16-godišnji ljevak Noel Bilić.

- Nemjerljivo veći i bogatiji klubovi od Rijeke znaju upasti u dvije velike krize po sezoni. Nas je eto pogodila prva mini-kriza u sedam godina i nije demagogija nego realna procjena: nema drame, ništa se senzacionalnoga ne događa. Istina, ove zime pa onda i u ljetnom prijelaznom roku napravit ćemo dosta promjena u momčadi, a riječ je o klupskom pravcu o kojem se razmišljalo još ljetos. Ambicije, bez obzira na neočekivanu promjenu na klupi i promjene u momčadi, ostaju iste. Rijeka želi biti u vrhu HNL-a, kroz domaću ligu osigurati plasman u Europu kao i svih ovih sezona - govori Mance.

Mišković struci: Ohladite se tri dana, a onda ćemo razgovarati
Mišković struci: Ohladite se tri dana, a onda ćemo razgovarati

Uz Štefulja, na prvoligaškom razvijanju u Varaždinu je i vratar Ivan Nevistić, dok Josip Mitrović svoje prvoligaške minute skuplja na posudbi u zaprešićkom Interu. Filip Braut, nositelj je juniorske momčadi Rijeke, a Jasmin Čeliković na posudbi u Zrinjskom. Mladi napadač Milan Ristovski poslan je na kaljenje u slovačku Nitru.

Denis Bušnja na posudbi je u Istri, Adrian Liber, uz Ivana Smolčića, važan je prvotimac Orijenta, drugoligaškog hita s Krimeje, a Vuk, Lepinjica, Smolčić i Pandur s druge strane dio su prve momčadi Rijeke.

- Jako smo zadovoljni aktiviranjem opcije produženja ugovora našim mladim igračima. Pravilnim razvojem vjerujmo da će uskoro biti i prvotimci Rijeke. Idu u dobrom smjeru, imaju pozitivan stav, dobar mentalitet, vrijedni su - kaže Mance pa posebno ističe jednu odliku 'klinaca': 

- Ono što je najvažnije: vezani su za Rijeku, za naš grad i klub! Neki već igraju, a neki će vrlo skoro igrati važne uloge u prvoj momčadi Rijeke i vjerujem donijeti puno radosti našim navijačima - rekao je Ivan Mance.

Pokretanje videa...

00:20
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu