Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mance se vratio u Osijek i ostat će, želja je i bivši dinamovac?

Mance se vratio u Osijek i ostat će, želja je i bivši dinamovac?

Iz Puškaša se s posudbe vratio Antonio Mance i već trenira u Gradskom vrtu. Trebao bi biti zamjena za Ivana Santinija, kojem je prioritet inozemstvo. Umjesto Dmitra Lope mogao bi doći Damian Kadzior

VIDEO

Trener Osijeka Nenad Bjelica već slaže križaljku za sljedeću sezonu. Do kraja prvenstva ostalo je još samo jedno kolo, a Osijek ne može ni gore ni dolje, ostat će drugi. Bjelica taj period koristi kako bi isprobao neke igrače koji su igrali manje te odmorio one koji su bili nositelji igre.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjelica kritizirao suce

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 05:43

Iz Puškaša se s posudbe vratio Antonio Mance (25) i već trenira u Gradskom vrtu. U 30 utakmica za spomenuti mađarski klub zabio je 10 golova uz dvije asistencije. U Osijek je došao iz slovačkog Trenčina za 1,3 milijuna eura i postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba (rekord nedavno oborio Ramon Mierez), ali ostao je veliki dužnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bjelica voli korpulentne napadače, kakav je i Mance pa nije isključeno da ga ostavi u svlačionici. Za 2,5 milijuna eura otkupljen je Ramon Mierez (24) iz Alavesa, a klub bi mogao napustiti Ivan Santini (31), kojem je prioritet odlazak u inozemstvo. Santiniju ugovor istječe na kraju sezone.

Adam Gyurcso (30) priznao je prije nekoliko dana da nije zadovoljan minutažom u Osijeku te da će i on napustiti klub. Došao je zimus iz Hajduka bez odštete, ali nije se nametnuo te mu na ljeto istječe ugovor pa će moći pronaći novu sredinu. Njegovo mjesto u rotaciji popunit će Amer Hiroš (24), koji dolazi iz Mladosti iz Kaknja. Stiže bez odštete po isteku ugovora.

Već ranije Osijek je sve dogovorio i sa Istrinom Šimom Gržanom (27), tako da su krilne pozicije za novu sezonu kvalitetno pokrivene. Klub će vrlo vjerojatno napustiti i Dmitro Lopa (32). Istječe mu ugovor, a igrama nije zaslužio novi. Odigrao je ove sezone 15 utakmica u prvenstvu, ali nije zabio ni asistirao.

Na njegovo mjesto mogao bi doći Damian Kadzior (28), piše Glas Slavonije. Bjelica ga obožava, doveo ga je iz Poljske u Dinamo i od njega napravio poljskog reprezentativca. Kadzior je prošle sezone otišao u Eibar, ali u Španjolskoj se nije naigrao pa je sad na posudbi u turskom Alanyasporu. Nije isključeno da Bjelica pokuša dovesti Kadziora i u Osijek.

Osijeku je zanimljiv i Kolumbijac Jorge Obregon (24), koji je za Varaždin ove sezone zabio osam golova uz tri asistencije u 36 utakmica u svim natjecanjima.

- Zasad nemamo službenu ponudu Osijeka, ali su aktualne neke inozemne ponude za Obregona - rekli su nam iz Varaždina.

Neslužbeno doznajemo da se za Obregona zanimaju ili su se zanimali klubovi iz Mađarske, Katra i Ukrajine. Izgleda da će Obregon teško ostati u varaždinskom jatu ako i izbore ostanak u 1. HNL.

Varaždin i Hajduk sastali se u 15. kolu HT Prve lige

Ugovor istječe i brazilskom stoperu Gutiju (29), ali on se pokazao kao veliki profesionalac i mogao bi ostati u "bijelo-plavoj" svlačionici i nakon ljeta. U Osijeku je tri godine, a hrvatski jezik već govori sjajno. Nije radio nikakve probleme, iako nije igrao u prvom dijelu sezone, a Bjelica takve igrače cijeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac