Obavijesti

Sport

Komentari 35

Manchester City je slavio kod Arsenala nakon čak 36 godina!

Manchester City je slavio kod Arsenala nakon čak 36 godina!
5

U tri četvrtfinalne utakmice Carling Cupa gosti su slavili u njih dvije. Manchester City i Liverpool slavili su kod Arsenala, odnosno kod Chelseaja za prolazak u polufinale

VIDEO

Liverpool je golovima Maxija Rodrigueza i Martina Kellyja, u razmaku od svega pet minuta, slavio na Stamford Bridgeu protiv momčadi menadžera Andre-Villasa Boasa s 2-0, te se plasirao u polufinale Carling kupa. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka iako su gosti imali priliku povesti iz  penala u 23. minuti utakmice. 

Andy Carroll bio je izvođač za "redse" ali je to izveo jako traljavo, pa rezervnom golmanu Chelseaja, Rossu Turnbullu, nije bio problem obraniti loptu koja je išla po sredini gola.

U nastavku se nastavila konkretnija igra Liverpoola koji je konačno poveo u 59. minuti utakmice. Velšanin Craig Bellamy prošao je po desnoj strani Liverpoolova napada i poslao oštru prizemnu loptu na drugu stativu gdje ju je potpuno neometan Maxi Rodriguez poslao u mrežu za 1-0. 

Na 2-0 samo pet minuta kasnije povisio je Kelly glavom nakon odlično izvedenog slobodnog udarca s lijeve strane napada "redsa". To je ujedno bio i konačan rezultat ove četvrtfinalne utakmice.  Obje momčadi nastupile su u "šarenim" sastavima sa ponekim ključnim igračem na terenu.

Manchester City upisao je prvu pobjedu protiv Arsenala na njihovom terenu od davne 1975. godine. Posljednji put kada su "građani" slavili kod Arsenala bilo je u listopadu 1975. godine na Highburyju. Bilo je 3-2 za City. Od te spomenute 1975. "građani" su u 28 susreta kod Arsenala upisali 20 poraza i osam remija uz tek 10 postignutih pogodaka.

Manchester City je na današnji dan, nakon dugih 36 godina čekanja, upisao prvu pobjedu u gostima kod Arsenala. Bilo je 1-0, a jedini strijelac na utakmici bio je Argentinac Kun Agüero. Sjevnula je munjevita kontra igrača menadžera Roberta Mancinija u kojoj je ulogu asistenta odigrao Edin Džeko, a ulogu egzekutora Agüero. Taj ključan trenutak utakmice zbio se šest minuta prije isteka 90. minute susreta.

U posljednjem četvrtfinalnom susretu večeri drugoligaš Cardiff slavio je na svom travnjaku protiv Blackburn Roversa s 2-0. Domaćini su postigli po jedan gol u svakom poluvremenu, a autori istih bili su Kenny Miller u 20. minuti i Anthony Gerrard u 50. minuti susreta.

Engleski Carling Cup, četvrtfinale:

Arsenal - Manchester City 0-1 (Agüero 84)

Chelsea - Liverpool 0-2 (Maxi Rodriguez 59, Kelly 64)

Cardiff - Blackburg 2-0 (Miller 20, Gerrard 50)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...