Obavijesti

Sport

Komentari 6

Manchester United zapravo je najveći gubitnik Premiershipa

Manchester United zapravo je najveći gubitnik Premiershipa
1

Tottenham, Wolverhampton i Watford imaju najbolji omjer rezultata i prosječne godišnje plaće po igraču. Najgori u toj priči je Man. United, a ni Fulham i Newcastle nisu nešto uspješni

VIDEO

Vlasnicima najbogatijih klubova, bili u pitanju pojedinci, grupe investitora ili države skrivene iza investicijskih fondova, iznos potrošenog novca zapravo je nebitan. Najvažniji su promocija i konačni rezultat.

Troši se na mali milijun stvari. Najčešće nam u oko upadaju odštete kod transfera. Neymar u PSG za 222 mil. €, Mbappe u PSG za 180 milijuna, Coutinho u Barcelonu za 120, C.Ronaldo u Juventus za 117, O.Dembele u Barcelonu i Pogba u Man United za 105, Bale u Real za 100 milijuna eura... Nabrojali smo samo one koji su zasad otišli od 100 milijuna naviše.

No svaki će vam vlasnik, onaj ili oni koji na kraju svakog mjeseca izbroje lovu za plaće, reći kako je najdekvatnije mjerilo uloženog i dobivenog upravo to: koliko sam potrošio na plaće igrača i što sam zauzvrat dobio.

A po tom je pitanju Manchester United - najveći gubitnik Premiershipa. Godišnje u prosjeku troše 2.2 mil € više po igraču nego Liverpool, a na tablici su 21 bod i pet mjesta iza Redsa! Od Tottenhama za kojim kaskaju tri boda troše 4 milijuna više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po tom pitanju nisu se proslavili ni primjerice Fulham ili Newcastle, a Premiership kraljevi povrata uloženog u godišnje izdvajanje za plaće igrača su Tottenham, Wolverhampton i Watford. Evo liste, od onih koji plaćaju najviše do najmanje rastrošnih. Iznosi su u milijunima američkih dolara ($).

  1. Man United 8.6
  2. Man City 7.9
  3. Chelsea 6.6
  4. Liverpool 6.4
  5. Arsenal 6.4
  6. Tottenham 4.6
  7. Everton 4.3
  8. West Ham 4.2
  9. Crystal Palace 3.6
  10. Leicester 3.5
  11. Southampton 3.5
  12. Bournemouth 2.3
  13. Watford 2.3
  14. Wolverhampton 2.3
  15. Fulham 2.2
  16. Brighton 2.2
  17. Newcastle 2.1
  18. Burnley 2.1
  19. Huddersfield 1.6
  20. Cardiff 1.2

Za usporedbu, evo i trenutne tablice Premiershipa pa i sami malo bacite oko i povucite paralele. Wolverhampton i Watford koji su nas nedavno počastili spektakularnim FA-polufinalom stvarno rade - vrhunski posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz