Sport

Komentari 191

Mandžo pružio koliko je mogao: Milan mu na ljeto okreće leđa

Mandžo pružio koliko je mogao: Milan mu na ljeto okreće leđa

Premda u samom vrhu napada nije imao pravu konkurenciju osim Zlatana Ibrahimovića, Mandžukić se nije uspio nametnuti. Ozljede su učinile svoje i Mario će na ljeto biti slobodan potražiti novi klub

Zbog silnih ozljeda nije dobio pravu priliku u Milanu. I to je bolna istina koja je Marija Mandžukića udaljila od planova 'rossonera' za narednu sezonu pa upravu natjerala na konačnu odluku: Mandžukić na ljeto neće produžiti ugovor s talijanskim gigantom.

POGLEDAJTE VIDEO: Mandžin prvi intervju za Milan

Bit će slobodan potražiti klub za nastavak karijere, a nema sumnje kako za Super Marija ponuda neće nedostajati.

- Žao mu je jer je i on sam mislio da je u boljem stanju. Ali znali smo vrlo dobro da je njegovo dovođenje rizičan potez. Osjeća se bolje, ali ozljeda je više psihičke naravi - rekao je nekad najbolji obrambeni svijeta, danas legenda u ulozi Milanova direktora Paolo Maldini.

Serie A - Torino v AC Milan

Početkom travnja krenule su špekulacije što će biti s njegovom sudbinom u Milanu. Jedni su najavljivali da mu ugovor neće produžiti, a drugi da mu je preostalo do kraja sezone za izboriti mjesto u momčadi i iduće sezone.

A kako piše Corriere dello Sport, u pravu su bili ovi prvi i da Mario na ljeto odlazi sa San Sira.

Milan je na pragu plasmana u Ligu prvaka nakon sedam godina, nije to više ona momčad od prije četiri, pet godina u kojoj je mogao igrati bilo kakav prosječan nogometaš i ambicije su porasle. I premda u samom vrhu napada nije imao pravu konkurenciju osim Zlatana Ibrahimovića (Rebić i Leao koji su igrali poziciju napadača nisu klasične 'devetke'), Mandžukić se nije uspio nametnuti. Milan će tako u potragu za novim napadačem, a sve je izvjesnije da će potegnuti i dovesti Fiorentinina Dušana Vlahovića.

Nastavlja se tako prokletstvo Milanova broja 9, kojeg je posljednji hvalevrijedan nosio Pippo Inzaghi. A nakon njega tu su bili Luiz Adriano, Mattia Destro, Fernando Torres, Gonzalo Higuain, Alessandro Matri, Gianluca Lapadula, Krzysztof Piatek... Nijedan se nije proslavio.

Najčitaniji članci