Obavijesti

Sport

Komentari 106

Tragičar Mandžukić promašio penal, Pašalić junak Superkupa

Tragičar Mandžukić promašio penal, Pašalić junak Superkupa
12

Mandžukić je promašio, a Pašalić pogodio svoj penal i postao junakom Milana! Ušao je u nastavku utakmice, odigrao sasvim solidno i donio 'rossonerima' prvi pravi trofej nakon 2011. godine

VIDEO

Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Milana i Juventusa u utakmici talijanskog Superkupa u Dohi! Milan je slavio nakon izvođenja penala 5-4 (regularni dio završio je 1-1), a junak je bio Mario Pašalić, koji je posljednji pucao za 'rossonere' i zabio. S druge strane, Mario Mandžukić je promašio svoj. Bivši igrač Hajduka je tako Milanu donio ukupno sedmi talijanski Superkup i prvi veliki trofej Milanu nakon 2011. godine.

>> Pašalić čovjek odluke - u kojem god klubu igrao

Momčadi su na teren istrčale u sljedećim sastavima: 

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Sturaro; Pjanić; Mandžukić, Higuain
Milan: Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bertolacci; Suso, Bacca, Bonaventura

Juventus je prvu pravu priliku imao preko našeg Marija Mandžukića, koji je iz drop kicka pokušao prevariti mladog Gianluigija Donnarummu. No supertalentirani golman Milana je dobro reagirao i sačuvao svoju mrežu. Trajala je opsada Juventusa nekoliko minuta, a nastavila se i nakon što je Milan uspio izaći iz svojeg šesnaesterca. Mandžo je bio prilično aktivan u prvih 15 minuta i pravio je probleme protivničkoj obrani, a nezadovoljstvo Milaneza moglo se najbolje očitovati na smrknutom licu Adriana Gallijanija, koji je utakmicu pratio s tribine.

Sedmerostruki osvajač Lige prvaka nije ništa pokazao na otvaranju utakmice, a kazna je stigla nakon što je moćna 'stara dama' naplatila sve promašaje. Prvo je Sturaro ostao sam ispred Donnarumme, koji je briljantno obranio udarac i poslao loptu u korner. No svega 30-ak sekundi kasnije nije mogao ništa. Milanovo postavljanje na korneru bilo je takvo da su Giorgio Chiellini i Mario Mandžukić ostali sami jedan do drugog i praktički su se mogli dogovoriti tko će pucati. Stoper Juventusa prvi je došao do lopte i majstorski zabio za vodstvo Juventusa u 18. minuti.

Football Soccer - Juventus v AC Milan - Italian Super Cup Final

'Rossoneri' su nakon gola pokušali brzo odgovoriti, ali nisu uspjeli. Utakmica je zamrla i počeo je rat na sredini terena, koji je trajao sve do 38. minute kad je Milan stigao do izjednačenja. Lopta je došla do Suse na lijevoj strani, koji šalje oštar centaršut na 11 metara. Tamo se našao Giacomo Bonaventura, koji zabija prekrasan gol glavom za 1-1. Veliki Buffon se ispružio koliko je visok, ali nije mogao ništa.

U nastavak utakmice se ušlo u prilično visokom tempu, a Milan je prvi povukao konkretan potez. Stigao je jedan ubačaj na Romagnolija, koji se našao u šesnaestercu Juventusa, a mladi talijanski reprezentativac se sjajno snašao i pogodio prečku. Milan je bio bolji i konkretniji do 60. minute igre.

Juventus je u nastavku prvu dobru priliku imao preko Khedire. Sjajno je Nijemac opalio s 22,23 metra, a još ljepše je obranio mladi Donnarumma. Milan je nastavio napadati i u 62. minuti imao je sjajnu priliku. Kucka je ubacio poluvisoku loptu s desne strane, a Carlos Bacca je malo zakasnio i propustio šansu dovesti momčad Vincenza Montelle u vodstvo.

S druge strane je ponovo odgovorio Khedira. Prošetao se veznjak talijanskog prvaka kroz obranu Milana kao da je nema, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu i s vrha šesnaesterca poslao ju je ravno u ruke Milanova golmana. Nakon te akcije opet je zaprijetio Juve, ovaj put preko Storara. Stigla je lopta u šesnaest metara, Higuain ju je u gužvi nekako uspio spustiti za Sturara, koji se nije snašao i poslao je slabu loptu po podu Donnarummi u ruke. U međuvremenu je Pjanića zamijenio Paulo Dybala.

Montella je prvu zamjenu napravio u 74. minuti kada je priliku s klupe dobio Mario Pašalić, koji je zamijenio Manuela Locatellija. Kako je Milan bio bolji do 60. minute, tako je Juve bio bolji u periodu nakon toga. U 77. minuti sjajni Argentinac Paulo Dybala potegao je s dvadesetak metara, ali je lopta prohujala pored lijeve stative. Da je išla u okvir pitanje je bi li ju nasljednik Gigija Buffona uspio zaustaviti.

Opet je odlični Argentinac probao svoj udarac u 80. minuti, nakon što je Lemina zamijenio Sturara, ali pucao je izravno u golmana Milana. Bacca je odgovorio s druge strane nakon ubačaja Susa, ali je Buffon izvanrednio izvadio loptu ispod same prečke.

Football Soccer - Juventus v AC Milan - Italian Super Cup Final

Utakmica je bila toliko dobra da ni Milan ni Juve nisu htjeli njen kraj. Šalu na stranu, regularni dio završio je 1-1, a utakmica je otišla u produžetke i dodatnih pola sata.

Prvi je zaprijetio Milan. Opet je sjajni Suso, današnji igrač utakmice, zakuhao i stvorio priliku. Poslao je odličnu loptu na drugu stativu, tamo je bio Bonaventura koji ju šalje do Bacce ispred koji je prazan gol. Buffon je zaplivao, a Bacca ne uspijeva zabiti s dva metra od gola. Junak je bio Chiellini koji se ispriječio Baccinu pokušaju.

Prijetili su i Juventus i Milan, ali ništa preopasno. Sve do drugog produžetka kada je Patrice Evra uspio zabiti u 111. minuti, ali gol je poništen zbog zaleđa. Paulo Dybala mogao je riješiti utakmicu u 116. minuti kada mu je strijelac nesuđenog gola servirao na pladnju loptu za vjerojatnu pobjedu. Argentinac je povratnu loptu tukao visoko iznad gola. U zadnjoj minuti utakmice Juventusovi igrači su se žalili na igranje rukom Mattie De Sciglija, ali sudac ništa nije svirao i otišlo se na penale.

Football Soccer - Juventus v AC Milan - Italian Super Cup Final

Prvi je zalet uzeo Marchisio i pogodio da bi za Milan promašio Gianluca Lapadula. Mario Mandžukić je pucao sljedeći i pogodio prečku da bi na 1-1 izjednačio Giacomo Bonaventura. Higuain je zabio puknuvši po sredini gola, a onda je sjajan penal izveo Kucka i zabio za 2-2. Khedira je pogodio, a zatim i Suso za 3-3 da bi sjajni Donnarumma obranio penal Dybali.

Nešto što je Mourinho napravio s Lukakuom u finalu europskog Superkupa, Montella je napravio u talijanskom Superkupu s Marijem Pašalićem. Mladi hrvatski veznjak zadnji je izvodio penal, uzeo zalet i - majstorski pogodio iznad nemoćnog Buffona!

Junak Pašalić donio je Milanu prvi trofej nakon 2011. godine kada su 'rossoneri' također osvojili Superkup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener