Obavijesti

Sport

Komentari 220

Mandžo završio karijeru: Dragi mali Mario, prepoznat ćeš da je vrijeme da kopačke idu u vitrinu

Mandžo završio karijeru: Dragi mali Mario, prepoznat ćeš da je vrijeme da kopačke idu u vitrinu

Bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju, napisao je Mandžukić u pismu "malom Mariju" kojom je zaključio veličanstvenu karijeru

VIDEO

Mario Mandžukić (35) u petak je objavio ono o čemu se brujalo posljednjih tjedana. Zaključio je veličanstvenu nogometnu karijeru, Milan je bila njegova posljednja destinacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Mandžin intervju u Milanu

Pokretanje videa...

Prvi Mandžukićev intervju u Milanu 04:42

Objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj!
Tvoj veliki Mario

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentriran tamo negdje oko 109. minute 😉

(SP)RUSSIA-MOSCOW-2018 WORLD CUP-SEMIFINAL-ENGLAND VS CROATIA

Kustić: Vrata su mu otvorena

- Vjerujem da su svakoga prošli trnci dok su čitali Marijevo oproštajno pismo koje je uputio 'mladom Mariju', a te riječi mogu biti inspiracija svakom mladom nogometašu da je moguće ostvariti snove upornim radom i vjerom u sebe. Upravo tako Mario je iz male sredine stigao na najveće pozornice i zabijao golove u finalima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva - rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za službenu stranicu HNS-a i dodao:

- Mario zaista može biti ponosan na svoju izuzetnu karijeru te u igračku mirovinu odlazi kao jedan od najvećih nogometaša u hrvatskoj povijesti. Svi koji smo ga gledali uživali smo u njegovoj borbenosti, gardu, pobjedničkom karakteru i, naravno, nogometnom znanju, a pogodak Engleskoj ostat će nam svima najpamtljiviji i najdraži trenutak njegove karijere, ujedno i najvažniji gol u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

- Naravno, ovo je zbogom samo profesionalnom igranju nogometa, ali sigurno ne i Marijevo zbogom nogometu. Vrata hrvatskog nogometa i HNS-a uvijek će mu biti otvorena te mu želim svu sreću u novom poglavlju života.

Veličanstvena karijera

Mandžo je nogomet počeo igrati sa šest godina u Ditzingenu u Njemačkoj, gdje je živio u djetinjstvu, a s deset godina stigao u Slavonski Brod i priključio se Marsoniji. Tamo se zadržao do 2005., uz godinu dana boravka u brodskom Željezničaru.

Karijera mu je oživjela dolaskom u NK Zagreb, gdje je u dvije godine izazvao interes Dinama i otišao u Maksimir za milijun i pol eura. Prvi inozemni transfer bio mu je onaj u Wolfsburg 2010. za sedam milijuna eura, a nakon dvije godine odlazi u Bayern.

Baš je u Bavarskoj ostvario najveće uspjehe osvojivši dvije duple krune uz Ligu prvaka i gol u finalu protiv Dortmunda, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo, Uefin superkup i njemački superkup. Ukratko: sve što se osvojiti dalo.

ITA, Serie A, Juventus Turin vs ACF Fiorentina

Ali tražio je nove izazove i nakon dvije godine otišao u Atlético koji ga je platio 22 milijuna eura. U Madridu se zadržao samo godinu dana i otišao u Juventus, gdje je kao igrač ostavio najdublji trag.

Četverogodišnje razdoblje sa 162 utakmice, uvjerljivo najviše u bilo kojem klubu, okrunio je s 44 gola i 17 asistencija. Postao je miljenik navijača, a onda ga se Maurizio Sarri odrekao i, nakon veličanstvenog uspjeha s Hrvatskom na Mundijalu u Rusiji, otišao je u katarski Al Duhail.

Nije ta avantura bila dugog vijeka, nakon svega sedam utakmica Mario je ove godine odgovorio na poziv velikog Milana i stavio točku na "i" velike karijere. Sve skupa 426 profesionalnih utakmica i 166 golova za klubove, 89 nastupa i 33 gola za A reprezentaciju Hrvatske, među kojima i onaj najvažniji: Englezima u produžecima za finale Svjetskog prvenstva. Kapa dolje, majstore, uživaj u mirovini.

World Cup - Semi Final -  Croatia v England
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...