Obavijesti

Sport

Komentari 559

Mandžin prvijenac za slavlje Atletica i osvajanje Superkupa

Mandžin prvijenac za slavlje Atletica i osvajanje Superkupa
22

Real je poražen na Vicente Calderonu nakon petnaest godina te nakon što je u zadnjih petnaest gostovanja na stadionu gradskog rivala imao 12 pobjeda i tri remija

VIDEO

Nogometaši Atletico Madrida pobjednici su španjolskog Superkupa . Nakon što su na Santiago Bernabeuu odigrali 1-1, u uzvratnoj utakmici na svom Vicente Calderonu slavili su 1-0, a gol odluke zabio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić već u drugoj minuti utakmice.

VIDEO

Griezmann je nadvisio Ramosa u skoku nakon ispucavanja Moye , dao Mandžukiću u for koji bježi Varaneu i s ruba šesnaesterca pogađa u donji lijevi kut za ludnicu na Calderonu koji je skandirao svojoj novoj 'devetki'. Mandžo se sjajno predstavio domaćim navijačima i odmah začepio usta svim kritičarima koji su tvrdili da je bio loš u napadu u prvoj utakmici.

Odlično su u napadu surađivali Francuz Griezmann i Mandžukić koji je dobio skoro sve zračne duele na utakmici. Vodio je bitku hrvatski napadač i sa Sergijom Ramosom s kojim je imao neke neriješene račune iz prve utakmice, no srećom ništa nije eskaliralo u žešći sukob.

Isključenje Simeonea

U 26. minuti glavni sudac David Fernandez isključio je trenera Atletica Diega Simeonea nakon što ovaj skoro tri minute nije prestao prigovarati njemu i četvrtom sucu koji su izvan granica igrališta poslali Juanfrana nakon što je ovaj dobio koljenom u glavu i raskrvario usnicu u startu na Coentraa . Do kraja prvog poluvremena Atletico je imao dvije dobre prilike preko Raula Garcije, no rezultat se nije mijenjao.

U nastavku utakmice trener Reala, Carlo Ancelotti , vadi Kroosa, a u igru šalje Cristiana Ronalda . U 48. minuti Siqueira je pokušao proći pored Modrića , a ovaj ga je sustigao i povukao rukama ne bi li spriječio kontru ali je i dobio žuti karton. Samo minuti kasnije Raul Garcia je opalio iz daljine, a lopta se od prečke odbila na 10 centimetara ispred gola. Puno sreće je tada bilo na strani Reala.

Fenomenalni Garcia zaprijetio je i u 57. minuti kada je pucao iskosa s desne strane, s ruba šesnaesterca. Otišlo je to tik uz spojnicu, a treba napomenuti i kako je Diego Simeone neprestano trčkarao po tribini. Od trenutka kada je isključen jednostavno nije stao.

Standing ovation za Mandžu

Pokušavao je Real nekoliko puta preko Balea i Ronalda , no bili su slabi udarci, za razliku od Atletica koji je u skoro svakoj prilici bio izrazito opasan, pogotovo preko raspoloženog Raula Garcije . U 85. minuti iz igre uz ' standing ovation' izlazi Mario Mandžukić koji je bio stalna prijetnja za gol 'los blancosa ' i koji je odigrao fantastičnu utakmicu.

U prvoj minuti sučeve nadoknade drugi žuti karton dobio je Luka Modrić , no treba istaknuti i kako je hrvatski reprezentativac iznudio isto toliko kartona na suprotnoj strani. Ponovno je Luka bio ključni igrač u igri Reala, no danas je Atletico bio bolja momčad i zasluženo je osvojio Superkup koji im je izmakao prošle godine u duelu s Barcelonom .

Modriću drugi žuti i isključenje

U očekivano žestokoj utakmici vidjeli smo deset žutih kartona , od toga šest za igrače Reala , a spomenimo i kako je Mandžukić po prvi put u svojoj karijeri uspio svladati Luku Modrića , dok je Iker Casillas nakon 28 utakmica u kojima je slavio protiv Atletica doživio i prvi poraz .

Real je poražen na Vicente Calderonu nakon petnaest godina te nakon što je u zadnjih petnaest gostovanja na stadionu gradskog rivala imao dvanaest pobjeda i tri remija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 559
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom