Obavijesti

Sport

Komentari 10

Manje je iznenađenje da Hajduk danas izbaci Villarreal nego što je bio trijumf Gzire na Poljudu...

Manje je iznenađenje da Hajduk danas izbaci Villarreal nego što je bio trijumf Gzire na Poljudu...
7

Da bi se dogodilo iznenađenje mora se poklopiti i da Hajduk odigra svoju najbolju utakmicu, i da Villarreal nema svoj dan. Na krcatom Poljudu uz podršku navijača i to je moguće - kaže bivši kapetan Hajduka Zoran Nižić.

VIDEO

- Ova momčad Villarreala i ona momčad Evertona s kojom smo mi igrali su podjednako jake, s tim da bih ja rekao da Španjolci manje odgovaraju Hajduku nego Everton prije pet godina i puno efikasnije kažnjavaju sve pogreške suparnika  – rekao nam je bivši kapetan Hajduka Zoran Nižić.

Pokretanje videa...

Navijanje navijača Hajduka VIDEO

Što bi po vama Hajduk morao napraviti večeras?
- Hajduk nema što izgubiti, mora napasti zbog dva gola minusa iz prvog susreta, a opet, ne smiju srljati je će ih oni sigurno kazniti. Da bi se dogodilo iznenađenje mora se poklopiti i da Hajduk odigra svoju najbolju utakmicu, i da Villarreal nema svoj dan. Nešto kao što je bila uzvratna utakmica nas i Evertona. Pokazali smo tada da se može igrati s njima, mi smo odigrali ozbiljnu, junačku utakmicu nakon koje se nitko nije sramio... Na žalost nije nam se poklopilo. Nogomet je nepredvidljiv, svi mi hajdukovci koji igramo vani htjeli bi da se dogodi iznenađenje i momcima želimo svu sreću...

Osijek: 1. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL, NK Osijek - HNK Hajduk

Koji je ključni detalj za uspjeh?
- Ključ je ne poklanjati ništa suparniku, kao što smo mi poklanjali. U prvu utakmicu ušli smo s previše respekta, a u drugoj smo im poklonili dva gola. Nakon prve utakmice vidjeli smo da su i oni od krvi i mesa, a nakon druge da se i s njima možemo nositi. Kad smo u uzvratu zabili prvi gol sve je bilo drugačije... Treba igrati strpljivo, bez srljanja i pogrešaka. Ne mora gol pasti odmah, ni do poluvremena... Može pasti i u 70. minuti, i opet ima dovoljno vremena za zabiti još jedan.

Hoće li iskusnoj momčadi poput Villarreala biti teško igrati na rasprodanom Poljudu?
- Nikome nije svejedno igrati na krcatom Poljudu, kad cijeli stadion poludi... Koliko god bili dobri i iskusni, opet je panika, nisu ni oni vanzemaljci.

Hajdukovac iz Rusije: Ne bih se cijepio, ali čekat će me Sputnjik
Hajdukovac iz Rusije: Ne bih se cijepio, ali čekat će me Sputnjik

Koliko je uopće realno vjerovati u prolaz?
- Kad je Gzira mogla izbaciti Hajduk, možemo i mi jednom iznenaditi, može nam se poklopiti pa da izbacimo bolje od sebe... Zašto ne vjerovati? Hajduk je napravio iskorak, lani se osvojio Kup, dobivaju manje utakmice na rutinu, a to isto puno znači da i kad ne igraš dobro, pobjeđuješ. Tako se gradi pobjednički mentalitet i momčadski duh. Nisu na žalost imali sreće u ždrijebu.... Sjećam se da je bilo slično i kad smo mi izvukli Everton. Vozio sam se u automobilu i baš sam promislio samo ne Everton, i u tom trenutku na radiju je objavljeno da smo njih izvukli... Očito je tako moralo biti. I tada i sada. Ništa, danas treba zaigrati junački pa što bude. Trener i momčad znaju što im je raditi, a mi možemo samo navijati.

Kako se živi u Rusiji?
- Ovdje se živi normalno, nema nikakvih promjena u načinu života u odnosu na ranije, od kad je ovo zlo počelo. Možda samo da nema nekih proizvoda sa zapada, poznatih lanaca brze prehrane, nekih potrepština za djecu, stranih automobila.... Ali u gradu u kojem ja živim toga je i onako bilo malo, tako da se stvarno ne osjeti razlika, opskrba je uobičajena, niša ne nedostaje.

Rastanak s kapetanom: Nižić u Rusiju, Hajduku oko 1 mil. eura
Rastanak s kapetanom: Nižić u Rusiju, Hajduku oko 1 mil. eura

Kako vi gledate na cijelu situaciju?
- Svi bi mi htjeli da se ovo zlo što prije završi i da se živi normalno. Ali tko sam ja da pričam o politici, da govorim što bi netko trebao ili ne bi trebao napraviti. Niti gledam vijesti, niti znam što se stvarno događa, uglavnom se informiram preko naših portala, a i to sve manje. Ovdje mi je obitelj, supruga i dvoje djece, oko njih uvijek ima posla, pogotovo oko kćeri koja ide u školu... Pokušavam što manje misliti o ratu i nadam se da će što prije završiti.

Kakav je vaš status u Akhmatu?
- Ovo mi je zadnja godina ugovora, vidjet ću što će reći klub. Hvala Bogu zdrav sam, igram, vidjet ćemo, nakon sezone ćemo sigurno biti pametniji. I onako je teško planirati bilo što u ovoj situaciji. Da mi je netko prije šest mjeseci rekao da će izbiti rat, rekao bih mu da je lud, nisam ni sanjao da je to moguće u 2022. godini. Na žalost ljudi ginu svaki dan...

Zoran Nižić
Nižić: Bjelanović se iživljavao na meni i unosio mi se u lice...
Nižić: Bjelanović se iživljavao na meni i unosio mi se u lice...

Osjeti li se na ruskoj ligi odlazak igrača?
- Koliko sam ja primijetio otišlo je svega 6-7 stranih igrača, ali nitko od glavnih zvijezda. Liga nije ništa slabija, ali sigurno da će ovi najveći klubovi poput Zenita financijski osjetiti neigranje u Europi. Savez je uveo Liga kup koji će se igrati i popuniti prazninu u kalendaru natjecanja, tako da će biti dovoljno utakmica za sve.

POGLEDAJTE VIDEO: INTERVJU S ĐANIJEM BARBIROM - FNC 7

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz