Manning bez naslova: Seattle pregazio Broncose u finalu... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 94

Manning bez naslova: Seattle pregazio Broncose u finalu...

Manning bez naslova: Seattle pregazio Broncose u finalu...
17

Po prvi put u povijesti Seattle Seahawksi osvojili su naslov NFL prvaka. U 48. Super Bowlu Seattle je deklasirao Denver Broncose 43-8, a MVP finala je Malcolm Smith

VIDEO

Seattle Seahawksi novi su prvaci NFL lige. U 48. Super Bowlu igranom noćas na MetLife stadionu u New Jerseyu pobijedili su Denver Broncose s velikih 43-8. Jedan od najočekivanijih sportskih događaja godine igran je pred 80.000 ljudi, a Seattleu je ovo prvi naslov te drugi nastup u finalu.

Već na poluvremenu Seahawksi su vodili 22-0, a početkom drugog dijela nakon novog polaganja otišli su na strašnih 29-0. Već nakon toga postalo je jasno da će Denver ostatak utakmice igrati tek da se ne osramote do kraja.

Ovaj Super Bowl najavljivan je i kao sudar dvije momčadi s potpuno različitim stilom igre. Seattle je tijekom cijele sezone dominirao čvrstom obranom dok je Denver rušio niz napadačkih rekorda na čelu s legendarnim Peytonom Manningom (37). No kao što se i najavljivalo prije ovog finala, Super Bowl u pravilu dobija obrana.

Quaterback Broncosa prije Super Bowla proglašen je MVP-em sezone, no u finalu je bio nemoćan. Manning tako ostaje na 'samo' jednom naslovu prvaka iako spada u red najboljih quaterbackova u povijesti američkog nogometa. Da je osvojio ovaj naslov Manning bi postao prvi quaterback u povijesti koji je uzeo dva Super Bowla s dva različita kluba. Prvi put to mu je za rukom pošlo 2007. s Coltsima.

Branič Seahawksa MVP finala

Najbolji igrač 48. Super Bowla bio je linebacker Seattle Seahawksa Malcolm Smith. Nije iznenađenje da je MVP naslov uzeo branič Seattlea, no jest iznenađenje što je to baš Smith kojeg su tijekom cijele sezone zasjenili njegovi kolege u obrani, između ostalih Richard Sherman, Earl Tomas i Kam Chencellor.

- Bila je ovo savršena noć za Seattle i mene osobno - rekao je Smith nakon pobjede.

Upravo je Smith na samom kraju prvog poluvremena presjekao dodavanja Peytona Manninga nakon čega je istrčao čak 69 jardi za touchdown koji je Seattleu donio velikih 22-0 što se kasnije pokazalo prijelomnim trenutkom utakmice.

  • Seattle Seahawks - Denver Broncos 43-8
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 94

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal