Obavijesti

Sport

Komentari 77

Škorić: Pa realno je da Neuer bude ispred Ronalda i Messija

Škorić: Pa realno je da Neuer bude ispred Ronalda i Messija
4

Vrijeme je da nakon Jašina golman dobije Zlatnu loptu. Blizu su bili Zoff i Banks, ali ipak su im uskratili to priznanje, rekao je legendarni Dinamov golman iz 1967.

VIDEO

Zaslužio je nagradu za nogometaša godine, apsolutno. Napadači su atraktivniji, ali kad se gleda koliko je Manuel Neuer pridonio rezultatima Njemačke i Bayerna, onda je realno da ga proglase najboljim na svijetu, rekao je Zlatko Škorić (73).

Ugledan francuski L'Equipe proglasio je njemačkog golmana igračem godine, ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Titulu su mu donijele sjajne igre na putu do titule svjetskog prvaka s reprezentacijom te prvaka Njemačke s Bayernom.

REUTERS/PIXSELL

- Za mnoge je, osobito u izletavanju izvan šesnaesterca, Manuel Neuer revolucionar na svojoj poziciji. Ovim uspjesima zaslužio je biti na vrhu najboljih 100 - navodi L'Equipe u obrazloženju.

Jedini golman koji je bio proglašen najboljim igračem je Lav Jašin, koji je Zlatnu loptu Fife i France Footballa dobio 1963. godine. I tu nagradu Neuer još može dobiti, iako on sam sumnja u to.

- Messi i Cristiano su u prednosti, no ja se s time uopće ne zamaram. Znate, ja sam svjetski prvak - smješka se Neuer.

Suigrači iz reprezentacije i kluba su za Neuera, no i kolege mu golmani smatraju da će teško do Zlatne lopte, bez obzira na L'Equipeovu nagradu.

REUTERS/PIXSELL

- Mislim, da bi uzeo Zlatnu loptu, golman mora pomoći svojoj reprezentaciji da postane svjetski prvak s četiri pobjede nakon penala, a da je on obranio baš svaki - slikovito je svoju sumnju izrazio Gianluigi Buffon.

S velikim talijanskim golmanom ne slaže se Zlatko Škorić, koji je u minhenskom Bayernu branio u sezoni 1972./73.

- Vrijeme je da nakon Jašina golman dobije Zlatnu loptu. Blizu su bili Zoff i Banks, ali ipak su im uskratili to priznanje. Svaki igrač ima svoj posao i zadatak. Neuer ga radi odlično jer je obranio svašta - rekao je Škorić.

Zbog stila branjenja u Njemačkoj, Neuera uspoređuju s Beckenbauerom i Matthäusom.

- Sjajno igra izvan šesnaesterca. Sve obrani, a još k tome i odlično igra. Neće bez veze ispucati loptu u gužvu, ona ima sigurno dodavanje, smiren je... - opisao ga je Škorić.

Slavko Midžor/Pixsell

Zasluga za Neuerove igre ide i Toniju Tapaloviću, treneru golmana u Bayernu. On mu je, zajedno s Rakitićem, usadio i ljubav prema Hrvatskoj. Svake je godine na Jadranu, govori hrvatski vrlo dobro, a opušta se pjevušeći 'Dao bih sto Amerika' Jasmina Stavrosa. Ovo ljeto mogao bi i do Lošinja.

- Pokrovitelj je seminara koji vodim na Lošinju. Nadam se da će doći, baš bih volio porazgovarati s njime - kaže Škorić.

U ljubavi nije toliko uspješan. Nakon Schweinsteigera te Özila, i Neuer je nakon SP-a prekinuo s djevojkom. U Njemačkoj to već zovu "prokletstvo svjetskih prvaka"...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja