Sport

Komentari 3

Maradona kao Lenjin: Želio da mu tijelo bude u izlogu muzeja!

Maradona kao Lenjin: Želio da mu tijelo bude u izlogu muzeja!

Diego Maradona u pismu je odvjetniku iskazao želju da nakon smrti bude balzamiran i izložen u muzeju zajedno s osobnim stvarima i ostalim uspomenama

Želja pokojne argentinske zvijezde Diega Armanda Maradone bila je da ga se nakon smrti balzamira, piše The Sun. U pismu je odvjetniku Matiasu Morli rekao da želi sličnu počast kao što je odana i ruskom čelniku Vladimiru Lenjinu, čije se sačuvano tijelo izlaže na moskovskom Crvenom trgu od 1924. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Maradona na nebu

''Nakon duboke analize želim izraziti želju da moje tijelo nakon smrti bude balzamirano i izloženo u spomenutom muzeju, okruženo mojim trofejima, osobnim predmetima i voljenim uspomenama '', napisao je Maradona nekoliko tjedana prije srčanog udara.

Mario Baudry, odvjetnik bivše Maradonine partnerice Veronice Ojede, predložio je ideju o ekshumaciji tijela s groblja Bella Vista u blizini Buenos Airesa.

Plan je negdje izgraditi mauzolej za posjet navijača i obožavatelja - rekao je Baudry.

- Bilo je to nešto o čemu je Maradona također razgovarao sa svojom braćom.Prijedlog koji imamo je ozbiljan, konkretan i pokriva troškove, ali u konačnici to bi bila odgovornost nogometnog saveza - dodao je.

Tužitelji u Argentini i dalje  istražuju mogućnost da je liječnički nemar imao ulogu u Maradoninoj smrti jer se sumnja da je Maradona bio bez ikakvog liječničkog nadzora punih 12 sati.

Najčitaniji članci