Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Maratonac' Carrillo: Ma jedva čekam krcati Poljud i Brondby

'Maratonac' Carrillo: Ma jedva čekam krcati Poljud i Brondby
3

TRČANJE Volim trčati na Marjanu. Živim na Spinutu, susjedi su mi divni ljudi. Nedostaju mi samo obitelj, španjolski pršut i ‘pimientos’, papričice, kaže nam trener Hajduka Joan Carrillo

VIDEO

Mora čovjek biti barem malo nervozan kad se igra tako važna utakmica kao ova s Brondbyjem. A Carrillo nervozu razbija - trčanjem na Marjanu...

- Istrčao sam dosad tri polumaratona, jednu utrku od 35 kilometara, a cilj mi je istrčati i maraton, punih 42 kilometra - priča nam Joan Carrillo.

Bio sam recepcioner

Španjolac je tih, samozatajan, skroman tip. Carrillovi su inače iz malog mjesta kraj Barcelone.

- Moj Monistrol je malo selo, zadnja željeznička stanica od Barcelone prema Svetištu Crne Gospe u Monserratu. Imao sam lijepo djetinjstvo, ali i puno obaveza. Pomagao sam na recepciji hotelčića, a kasnije i u očevu restoranu. Dok sam igrao za Gionu, radio sam u tvrtki koja se bavila prodajom nekretnina, a nakon posla bih došao u obiteljski restoran pomoći. Tek nakon toga bih otišao na trening. Takva smo obitelj, svi radimo!

Hajdukov trener bio je i pristojan nogometaš.

- Bio sam vezni igrač, agresivan, puno sam trčao... Poput recimo Josipa Radoševića, samo moja kvaliteta nije bila ni izbliza na njegovoj razini - smije se Joan.

‘Ljudi u Splitu su divni prema meni’

U Splitu mu je, kaže, predivno, ali...

- Teško mi pada jedino razdvojenost od obitelji. U Mađarskoj sam između dvije manje važne utakmice znao ‘ukrasti’ dva dana i otputovati kući, ali ovdje je to nemoguće, tu je svaka utakmica važna.

U Splitu se već sprijateljio sa susjedima...

- Živim u Spinutu, vrlo blizu stadiona i Marjana. A Marjan je prekrasan, inspirira me i motivira. Volim trčati jer dok trčim imam vremena razmišljati. Susjedi su mi jako dobri, susretljivi. Isprva smo se samo pozdravljali, malo pomalo su me počeli ispitivati o Hajduku, a danas me već pitaju kad će mi doći obitelj, savjetuju mi gdje otići, što pojesti. Divni su.

Osim obitelji, nedostaje mu - španjolska hrana.

- Uh, najviše volim pršut od crne svinje (pata negra), popularni ‘Jamon Iberico’. To je specijalitet koji mi supruga redovito donosi. Sličan je vašem pršutu koji je također jako ukusan, samo nije sušen na dimu. U Hrvatskoj nema ni papričica ‘pimientos de padron’. Jako su ukusne.

Vodio na Bernabeu

Splićani ga na ulici zaustavljaju. Pitaju svašta.

- Eto, zadnjih dana me pitaju za vaterpolista Garciju, koji je s Hrvatskom svjetski prvak.

Najprije Brondby sutra (20.30 sati), pa Dinamo u nedjelju (19 sati). Dvije ključne utakmice sezone.

- Dobro smo analizirali Brondby i, ako bude sve po planu, ako igrači budu slijedili upute, pobijedit ćemo i proći dalje.

Brondby će biti prvi put da je Poljud pun u osam mjeseci, otkako je došao.

- Vodio sam momčad i na Santiago Bernabeu i na Camp Nou. Znam kako je igrati pred puno ljudi, ali naša publika je posebna. Uoči Levskoga u Dugopolju pitam pomoćnika je li momčad spremna. On mi samo pokaže ruku, sve su mu dlake stajale u zraku, i kaže mi: ‘Ne znam za njih, ali ja sam spreman 120 posto’. Eto, tako se i ja osjećam, jedva čekam izaći pred pun Poljud!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom