Sport

Komentari 5

Marcel Hirscher za povijest, Filip Zubčić osvojio 19. mjesto

Marcel Hirscher za povijest, Filip Zubčić osvojio 19. mjesto

Pobjedom u Garmischu Marcel Hirscher je postao najuspješniji austrijski skijaš svih vremena u utrkama Svjetskog kupa, nadmašivši dosadašnjeg rekorda po broju pobjeda Hermanna Maiera

Austrijanac Marcel Hirscher još je jednom bio najbrži u obje veleslalomske vožnje i sa 1.57 sekundi prednosti pred drugoplasiranim sunarodnjakom Manuelom Fellerom stigao do svoje 55. pobjede u Svjetskom kupu, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio 19. mjesto na stazi u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu zaostavši za najbržim 3.23 sekunde. 

Zubčić je nakon prve vožnje bio na 20. mjestu, a u drugoj vožnji je imao 17. vrijeme, što mu je donijelo pozitivan pomak za jedno mjesto. Drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega nije završio utrku, a odustao je nakon prvog prolaznog vremena u prvoj vožnji.

Pobjedom u Garmischu Marcel Hirscher je postao najuspješniji austrijski skijaš svih vremena u utrkama Svjetskog kupa, nadmašivši dosadašnjeg rekorda po broju pobjeda Hermanna Maiera (45).

Razloga za slavlje imao je i drugoplasirani Manuel Feller kojemu je to najbolji veleslalomski rezultat u karijeri, dok je mjesto na pobjedničkom postolju osvojio i 33-godišnji Amerikanac Ted Ligety. Nekada najboljem veleslalomašu svijeta, koji je vodio žestoke bitke s Hirscherom, ovo je prvo postolje u Svjetskom kupu nakon više od dvije godine čekanja i 2. mjesta 2015. u super G-ju na stazi u Beaver Creeku.

Hirscher je na 224 boda povećao svoju prednost pred Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom, koji je u nedjelju osvojio četvrto mjesto. U redoslijedu veleslalomaša Hirscher ima 105 bodova više od Norvežanina.

Najčitaniji članci