Obavijesti

Sport

Komentari 14

Marcelo Brozović prvak je u svemu osim briškuli i trešeti

Marcelo Brozović prvak je u svemu osim briškuli i trešeti
3

U kampu reprezentacije igrači imaju svoj mali raj, kolibu s brojnim igrama u kojoj krate vrijeme. Dalmatinci caruju u briškuli i trešeti, Ćorluka i Pjaca na PlayStationu, a u svim ostalim igrama najbolji je Marcelo Brozović...

VIDEO

- Ako usporedimo ovu reprezentaciju s onom sa SP-a 2014., imam osjećaj kao da su to dvije potpuno različite reprezentacije, posve je drugačija atmosfera - kazao je Dejan Lovren, koji je uz Vedrana Ćorluku i Marija Mandžukića dobri duh svlačionice i kampa reprezentacije, zadužen za atmosferu.   

- Atmosfera je sjajna, baš nam je gušt biti skupa, igrati..., i sad to treba održavati što duže – otkrio je Lovren, koji na društvenim mrežama najčešće objavljuje šaljive video uratke, a najpopularniji je bio onaj u kome Andrej Kramarić šiša Matea Kovačića gotovo na nulu.

- Ma i ja sam već dvaput bio kod frizera ovdje u Rusiji, i dvaput sam se morao sam ponovno šišati – otkrio nam je Lovren. 

Saznajemo kako su u kamp reprezentacije dva puta naručivani frizeri. I to po preporuci, najbolji od lokalnih. Prvi put je došla gospođa koja se toliko tresla od straha da nešto ne pokvari, da nije napravila gotovo ništa, skinula bi svega po par milimetara kose...

- Što je ovo, ošišala me, a nigdje dlaka po podu – gledao je u čudu izbornik Dalić, koji je bio prvi na redu za šišanje. 

S obzirom na to da igrači nisu bili zadovoljni, pozvana su dva nova frizera, ovoga puta su stigli muškarci, no tek oni su bili potpuna katastrofa. Najgore je prošao Mateo Kovačić, koji je morao na popravni kod Vrsaljka. 

- Ma sve je to u redu, događa se, narast će kosa. Uostalom kako bi vi znali da je dobra atmosfera da ne vidite takve videe, i kako Šime šiša Matea – smije se Lovren, koji je na treningu spremao podvalu Kramariću, htio mu je napraviti most dok su trčali, ali ga je Ćorluka odao, pa je Mandžukić njega iznenadio i složio na travu. 

- Mandžo kao Mandžo, budalaštine s njim uvijek. Osveta? Ma ne, on je sa svojom frizurom dovoljno 'osakaćen', ne trebam mu se osvećivati – ispalio je Lovren.

I nije dobra atmosfera samo na treningu, gdje se igrači ponekad zagrijavaju pokušavajući ubaciti loptu u desetak metara udaljenu kantu za smeće, nego i u kampu, u kome imaju na raspolaganju kolibu za druženje opremljenu društvenim igrama. A tu pak caruje Marcelo Brozović, koji je nepobjediv u pikadu i stolnom tenisu, pa je dobio nadimak ''barski čovjek''. Redovite ''žrtve'' nepobjedivog Broza su Modrić i Kovačić. 

- Ma Brozović je prvak u svemu osim u briškuli i trešeti koje ne igra, otkrivaju nam igrači te dodaju:

- Tu se vodi velika bitka između Strinića i Rebića protiv Perišića i Bradarića.

Na PlayStationu su redovitiji oni mlađi, ali kad je u pitanju NBA, vodeći dvojac su ipak Ćorluka i Pjaca. 

Koliba je opremljena svim potrebnim za opuštanje, ima i prekrasnu terasu s koje puca pogled na jezero, te razglas s kojeg po željama igrača uglavnom svira Narodni radio. Igrači se opuštaju i gledanjem utakmica na TV ekranu s hrvatskim programima, a otkrili su nam da su se jednu večer zabavljali prepričavajući anegdote legendarnog trenera Stanka Poklepovića. U njihov mali raj ne ulazi gotovo nitko, stožer se uglavnom opušta na obližnjem košarkaškom igralištu, ili vožnjama biciklom. Pojavila se informacija kako je ruska tajna služba zabranila vožnju biciklima iz sigurnosnih razloga, no to nije bila istina. 

- Nema veze s istinom, imamo desetak bicikla na raspolaganju, i svi ih koristimo za vožnju po kampu, a najčešće izbornik koji se voli voziti šumskim stazama – otkrio nam je glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak te dodao kako je osiguranje kampa jako, ali ne pretjerano vidljivo igračima. 

Igrači u kampu uživaju poseban tretman, svatko ima svoju sobu, kuhar reprezentacije Tomica Đukić sprema im birane domaće specijalitete..., a nakon pobjede nad Argentinom dočekale su ih ''matrjoške'', ili kako se kod nas popularno zovu ''babuške'' s njihovim likovima. Vlasnik resorta pobrinuo se da svaki igrač dobije po jednu za uspomenu, i to u različitim veličinama, prema broju odigranih utakmica. Tako su najmanje dobili Ćaleta Car i Bradarić, pa tako sve do senatora Mandžukića, Ćorluke, Modrića... Veća od njihovih jedino je ona s likom izbornika Dalića, te, ako ste i posumnjali, ''babuška'' predsjednika HNS-a Davora Šukera, u koju mogu stati sve ostale. 

Poklonu se ne gleda u zube, ali neki su se igrači našalili na račun izgleda ''matrjoški'' sa svojim likovima. 

- Moja izgleda više kao Goran Vlaović, a Rakitićeva kao Pamela Anderson – zaključio je Dejan Lovren. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske