Obavijesti

Sport

Komentari 57

Marco Pašalić je Dalićev džoker za Euro: 'Takve igrače trebamo!'

Marco Pašalić je Dalićev džoker za Euro: 'Takve igrače trebamo!'
6

Kada izborimo nešto u zadnjem kolu, budemo dobri na velikom natjecanju. Neka tako bude i ovaj put!, rekao je izornik Dalić uoči okršaja s Armenijom, za koji neće ništa mijenjati

VIDEO

Sletjeli su "vatreni" u Zagreb u prvim minutama nedjelje, pola sata nakon ponoći. Nije idealno, nisu se naspavali, ali 'ajde, prošli su i besanije noći u karijeri.

Gotovo pola sata prije početka treninga automobilom je došao novak u društvu Dion Drena Beljo. Kojeg je Dalić uvrstio na pretpoziv, izbornik mladih Dragan Skočić zaobišao ga je argumentirajući to činjenicom da ne igra u klubu, pa je Beljo zabio tri gola trećeligašu u prijateljskoj utakmici za Augsburg, izjavio da nema pojma zašto nije dobio poziv ni jednog izbornika i otišao na odmor u Vinkovce. U subotu navečer ipak je stigao Dalićev poziv.

Pokretanje videa...

Domagoj Vida 00:34

- Treba nam još jedan napadač jer ostali smo samo na Budimiru. Mario Pašalić je bio druga opcija, ali kako je Pjaca ozlijeđen, on nam treba za krilo - pojasnio je Dalić, a na pitanje komunicira li sa Skočićem i kako to da za istog igrača nema mjesta u A vrsti a nema u mladoj (koja je, ktome, ostala bez prve špice Roka Šimića zbog ozljede!), odgovorio je:

- Pletikosa vodi tu komunikaciju. Svaki od nas ima svoj pristup radu. A nama treba napadač.

Ostali igrači stigli su autobusom, a Mandžukić i Ćorluka tražili su teren pogodan za trening. Na glavni nisu htjeli, pomoćni Hitrec-Kacian je u lošem stanju, pa je odluka pala na teren Luke Modrića! Dječaci iz Lokomotive, kojima je baš završila utakmica, zaskočili su Mandžu i Čarlija za fotografiju, a djeca iz otvorene Dinamove škole načičkala su se na ogradu dok su "vatreni" izlazili iz autobusa te najvećim urlicima oduševljenja pozdravili Livakovića i Modrića, koji im je mahnuo.

Na Teren Luke Modrića došetali su bez emocija, ni umorni ni pospani, ni euforični ni zabrinuti. Standardno, atmosferu su podigli Slavonci.

- Vida je promašio teren, otišao na Hitrec! - objavio je Ivica Olić vodeći Vidu pod ruku te izazvao smijeh.

- Možeš li se ikako sam kazniti? - nastavio je Ola.

A Marco Pašalić, taj Rijekin dragulj (kojeg Dinamo nije htio?!), jedini je na trening dotrčao gotovo u sprintu! Od hladnoće, straha da ne zakasni ili želje da se dokaže, ili pak svega pomalo.

- Nije igrao puno da bismo mogli govoriti o učinku, ali ono što je pokazao na treningu, odnos, pristup, želja i velika kvaliteta, to trebamo u reprezentaciji. Kada dođu, budu ponosni i sretni, kada vidiš želju da igra, ima kvalitetu i on će, s Baturinom, biti hrvatska budućnost. Mora puno raditi da bi dostigao kvalitetu igrača koje imamo - rekao je Dalić.

No, izbornik postavu neće mijenjati. Nema razloga. Svi su dobro odradili posao u Rigi, nitko nije dobio karton, nitko se nije ozlijedio niti potrošio. Čak je i tek oporavljenog Kramarića držao na terenu 80 minuta.

- I Kramariću i Ivanušecu (kojeg je zamijenio nakon sat vremena, nap. a.) treba minuta. Bili su jako dobri, ali fali im minutaža u klubu. Doći će im to kroz utakmice, zato smo ih držali što duže na terenu. Krama je bio dobar i bit će još bolji u utorak.

Dakle, i u utorak bi trebali početi Livaković - Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol - Modrić, Brozović - Majer, Kramarić, Ivanušec - Budimir. A Daliću i navijačima veliku sigurnost daje spoznaja da na klupi imamo match-winnere poput oba Pašalića i Baturine.

Prije dvije godine "vatreni" su također u studenom imali utakmicu kod kuće za prolazak. Na natopljenom Poljudu srušili su Rusiju strpljivom dominacijom. Je li slična priprema i osjećaj?

- Bit će isto i kiša ha-ha. Doveli smo se u situaciju da uvijek u zadnjem kolu dolazimo u borbu za nešto, to je tradicija. Kada to napravimo u zadnjem kolu, budemo dobri na velikom natjecanju. Neka tako bude i ovaj put! Ne smijemo razočarati navijače i izgorjeti u želji. Velika je i značajna utakmica, ali pamet mora biti na prvom mjestu - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući
VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre

Matej Marković nastradao je u sudaru s igračem Istre Mladenom Devetkom. Izgledao je dezorijentirano, a kako se ništa ne smije riskirati kada je u pitanju udarac u glavu, trener Rudeša ga je izvadio iz igre. Istra je na kraju slavila 3-1