Obavijesti

Sport

Komentari 4

Maretić: U Elitnoj fazi LP nas čekaju 'velike ribe', ali pokazali smo da sa svima možemo igrati

Maretić: U Elitnoj fazi LP nas čekaju 'velike ribe', ali pokazali smo da sa svima možemo igrati
5

Ako izvučemo skupinu sa Sportingom, Benficom i Tjumenom, tko se tu može nadati prolazu? Realno, mi bismo tu bili "hrana za lavove". Nadam se najlakšoj skupini i Final fouru, kaže Bilandžić

VIDEO

Olmissum je opravdao status favorita i na turniru koji je održan proteklog tjedna u njihovom SC Ribnjak u Omišu upisao je sve tri uvjerljive pobjede i plasirao se u Elitnu rundu futsal Lige prvaka. Svladali su srpski Fon 3-1, potom austrijski Linz 6-0, a sinoć, u odlučujućem ogledu i azerbajdžanski Leo 5-0. Tri sigurne pobjede, gol razlika 15-1, više nego zaslužen prolaz u europsku futsal elitu.

Pokretanje videa...

Olmissum slavi plasman u elitnu rundu Lige prvaka VIDEO
Olmissum se plasirao u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu!
Olmissum se plasirao u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu!

- Hvala ovoj našoj divnoj publici na podršci tijekom cijelog turnira, fantastično je bilo ovo doživjeti nakon dugo vremena, kada se zbog pandemije nismo osjećali kao sportaši. Čestitke igračima, njihov nivo zalaganja, igre i koncentracije bio je na zavidnom nivou, čestitke svima u i oko kluba, bilo je zadnja dva tjedna puno podočnjaka i neprospavanih noći, ali su organizaciju odradili savršeno, na koncu i čestitke gledateljima koji su nas nosili do tri pobjede. U europskoj smo eliti, idemo dati sve od sebe u nastavku natjecanja – kazao je trener Olmissuma Duje Maretić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Omišani srušili prvaka Srbije: Nadomak elite u Ligi prvaka
Omišani srušili prvaka Srbije: Nadomak elite u Ligi prvaka

Konačna pobjeda je i te kako uvjerljiva, pet golova u mreži Lea sugerira da su Omišani lako riješili pitanje pobjednika, no nije sve išlo baš glatko.

- Bila je to dosta teška, zahtjevna utakmica, protivnik je došao u Omiš bez nekakvih nadanja vezanih uz plasman, a na koncu su bili u igri do zadnjeg trenutka. Oni su takav narod, dok imaju šansu, bacaju se na glavu. Tako je bilo u prvom poluvremenu kad nismo uspjeli prelomiti utakmicu i odvojiti se, ali jesmo u drugom. Obrana je iznijela ogroman teret, imali smo gol razliku 15-1, a i taj jedini gol primili smo s igračem/golmanom.

- Često rotiramo, želimo diktirati ritam utakmice, protivnike meljemo ritmom, to je naša strategija i plan igre, a kad tako igramo bitno je da svi igrači daju svoj maksimum. Kako individualno, tako i kroz kolektiv, da minute koje dobiju koriste maksimalno – kaže ponosni trener, koji vjeruje da će njegova momčad,bude li sreće u ždrijebu, imati još štošta za reći u nastavku natjecanja.

olmissum

- U Elitnoj fazi ima momčadi s kojima možemo igrati. Sigurno da su Sporting, Benfica, Barcelona, Rusi... nositelji i "velike ribe" zas nas, ali sa svima se može igrati. Vidjeli smo i prošle godine da smo bili blizu s KPRF-om, da nam je nedostajalo još možda godinu dana zajedničkog rada. Vidjet ćemo, ne idemo "na klanje", nego želimo pokazati da je hrvatskom futsalu mjesto u Elitnoj rundi. Imali smo pritisak da moramo osigurati plasman među 16, sad možemo opušteno igrati dalje – zaključio je Maretić.

Josip Bilandžić branio je jako dobro tijekom cijelog turnira, za koji se posebno spremao sa svojim trenerom Ivicom Krstulovićem – Oparom. Ovo mu je prva prava sezona na golu Olmissuma, na kome je naslijedio legendu Žarka Luketina.  

- U prvom poluvremenu bilo je malo čupavo, oni su takva momčad, drže se dok su u rezultatskom priključku, kad prime drugi gol tu kreće raspad jer im je klupa kratka. Ispada sad da je bilo lagana utakmica, ali mogao je ući neki "zalutali metak" pa bi se bilo jako teško čupati. Držali smo dobar ritam i pritiskali ih, imali smo 20 udaraca prema golu dok nije prva ušla, a oni svega jedna. Falilo nam je mirnoće, stvorili smo malo i sebi pritisak, kao i gledatelji jer dugo nismo imali pomoć s tribina, ali uspjeli smo ih na kraju probiti – kaže Bilandžić koji se nada povoljnom ždrijebu:

Olmissum napunio mrežu Linza
Olmissum napunio mrežu Linza

- Sada stvari postaju lakše, primarni cilj je ostvaren, sad nas čeka nastavak prvenstva i kup a čekamo i protivnika u Ligi prvaka. Naš cilj je osvajanje kupa i prvenstva te pokušaj prolaska što dalje u Ligi prvaka. Sve ovisi o ždrijebu, ako nas potrefi skupina sa Sportingom, Benficom i Tjumenom, tko se tu može nadati prolazu, realno, mi bi tu bili "hrana za lavove". Ali može nam se ždrijeb i otvoriti. Ja se nadam najlakšoj skupini i da možemo možda sanjati i Final four...

Posebnu želju za ždrijeb ima Josip Jurlina:
- Malo me strah leta pa bih radije Lisabon ili Barcelonu nego Rusiju. Vidjet ćemo, nema u ovoj fazi lakog protivnika, bit će gušt igrati, bez obzira koga izvučemo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu