Obavijesti

Sport

Komentari 7

"Marin mi je rekao da bi bilo korisno da ne budem izbornik"

"Marin mi je rekao da bi bilo korisno da ne budem izbornik"
1

Kad me Čilić nazvao iz Vukovara i rekao da nije zadovoljan i da misli da bi promjena izbornika bila korisna i potrebna, prihvatio sam to i dao ostavku, kaže Goran Prpić

VIDEO

Goran Prpić u priopćenju medijima objašnjava ostavku na dužnost izbornika Davis kup reprezentacije.

Nakon što sam dao ostavku na funkciju izbornika Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, svakodnevno me zovu novinari ili mi pišu sms poruke s pitanjima za podrobnijim objašnjenjem zašto sam to učinio. Smatrao sam da je ono što sam napisao dovoljno i nisam se imao namjeru više javljati. Međutim, napisi u novinama i izjave ljudi koji su direktno i indirektno uključeni u funkcioniranje Davis Cup reprezentacije ponukali su me da napišem par riječi.

Bio sam igrač u Davis Cupu i na to sam vrijeme jako ponosan. Znam što znači pritisak u nastupu za reprezentaciju, kolika je to odgovornost. Svoj najbolji tenis odigrao sam u nastupima za reprezentaciju, u konačnici i zdravlje ostavio na terenu. Znam da igrač mora imati optimalne uvjete, mora biti zadovoljan kako bi pružio svoj maksimum koji od njega svi očekuju.

Zato sam iznenađen nekim izjavama. Kad me Marin nazvao iz Vukovara i rekao da nije zadovoljan i da misli da bi promjena izbornika bila korisna i potrebna, prihvatio sam to i dao ostavku. Nisam bio sretan, ali smatrao sam, a to još uvijek smatram da je želja igrača važnija od mojih osobnih osjećaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pri tome sam izrazio žaljenje da se nismo našli, sjeli i porazgovarali, a ne to rješavali telefonom. Poštujem želju igrača za promjenom, a njihov dogovor da to bude Goran Ivanišević pokazuje mi da su o svemu dobro razmislili i da imaju kvalitetno rješenje. Utoliko me još više iznenadila Marinova izjava da ne zna zašto sam otišao.

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza je dopredsjednik, gospodin Zoran Grbić izvijestio da su ga sudionici ekshibicije u Vukovaru pozvali na sastanak kako bi ga obavijestili što žele.

Ja sam se odmah povukao i nisam želio ništa komentirati. Izborničko mjesto nije doživotno, volio sam to raditi, ali napominjem da su tu najvažniji igrači. Ali s obzirom na to da su svi iznenađeni i ne razumiju zašto sam otišao, pokušao sam to objasniti. Nadam se da sam barem malo uspio.

Naravno, i dalje ostajem pri svojim dobrim željama za sve koji su uključeni u ovu priču.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu