Obavijesti

Sport

Komentari 210

Marin: 'Ne mogu biti sretniji, za ovo sam radio cijeli svoj život'

Marin: 'Ne mogu biti sretniji, za ovo sam radio cijeli svoj život'
3

Marin Čilić nije krio sreću nakon najveće pobjede u teniskoj karijeri kojom je dospio u svoje prvo finale na Grand Slamu. Ipak, svjestan je da još ima posla pa je smiren

VIDEO

Marin Čilić na rubu je teniskog olimpa. Nezaustavljivi Međugorac dospio je u svoje prvo finale na Grand Slamu nakon što je za sat i 45 minuta isprašio peterostrukog osvajača US Opena Rogera Federera 3-0 u setovima. Nešto što će zasigurno ostati upamćeno...

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

- Apsolutno, ovo je najbolji meč u mojoj karijeri i najbolji tenis koji sam igrao. Mislim da je ovo izdanje danas pokazalo koliko mogu i nisam ni od sebe samog očekivao tako dobru igru . Gledajući situaciju da sam u polufinalu Grand Slama drugi put u karijeri i da igram na ogromnom stadionu koji većim dijelom meča podržava Federera i u situaciji gdje sam igrao protiv igrača koji je bio na kraju ovakvih velikih turnira, ova pobjeda još mi više znači i samo još veća radost što sam ušao u finale - rekao je presretni Marin na konferenciji za novinare nakon meča.

Prekretnica protiv Simona

Bila je to prava škola tenisa čovjeku koji je osvajao 17 Grand Slam turnira , više nego itko ikad. Nešto se promijenilo u Marinovoj igri nabolje, postao je agresivniji, precizniji i nemilosrdniji . Ni veliki Švicarac nije mogao ništa.

- U posljednjih četiri-pet mjeseci stvarno sam osjećao da mi je tenis došao na jednu novu razinu . U mečevima protiv boljih igrača odigravao sam puno bolje nego prije, imao sam osjećaj da, odigram li dobro sa svoje strane, mogu doći do pobjede. Evo, ovdje se malo posložio i ždrijeb i odigrao sam sjajno kad je trebalo. Imao sam teških trenutaka protiv Simona (četvrto kolo, op.a.); meč u pet setova, ali mislim da od tog dana igram fantastičan tenis i moja je vjera u igru puno veća nego prije. Sada me očekuje finale i nadam se da mogu zadržati ovako sjajnu igru.

Fizički i mentalno besprijekoran

Marin imponira svojom fizičkom, ali ponajviše psihičkom pripremljenošću . Od prvog poena je unutra i takav ritam drži do kraja.

- Mislim da sam se odlično oporavio nakon meča protiv Simona. Odigrao sam sjajan meč protiv Berdycha , imao još jedan dan pauze... Danas nisu bili teški uvjeti, srećom nije bilo velike vlage na teren u i meč je trajao nešto manje od dva sata, tako da sam fizički vrlo svjež i spreman za dalje - priznao je, pa nastavio:

- Nevjerojatno sam opušten na terenu, uživam u svakom trenutku provedenom u meču. U današnjem meču protiv Federera i u meču protiv Berdycha bio sam maksimalno mentalno unutar meča od početka do kraja, pogotovo protiv Federera koji taktički igra nevjerojatno dobro . Izvesti sve što sam izveo bilo je fenomenalno i završiti tako kao što sam ga završio... Zbilja nije moglo bolje .

'Dolazi novi val mladih igrača'

Svi su se prije polufinala vjerojatno kladili da će u finalu zaigrati Đoković i Federer, ali Nishikori i Marin imali su drugačije planove .

- I Nishikori i ja pokazali smo da dolazi novi val mladih igrača i da je ova godina prijelomna za tenis gdje će u sljedećih nekoliko godina biti puno novih lica u završnicama Grand Slamova . S moje strane, definitivno ogromna pobjeda i ono što sam čekao cijeli svoj živo t i za što sam radio, nadao se da bih mogao igrati finale Grand Slama danas se ostvarilo i jednostavno ne mogu biti sretniji .

Velik napredak u zadnjih godinu dana

Jasno je da ovako velik uspjeh ne bi mogao doći bez sjajne ekipe koju ima iza sebe; od fizioterapeuta Slavena Hrvoja , menadžera Vincenta Stabauxa i drugih...

- Moj je tim donio ogromnu prevagu , posebno u ovim velikim turnirima. U posljednjih nekoliko mjeseci osjećam da sam fizički strašno nadmoćan, da mogu igrati na svojih 100 posto kroz tri-četiri sata igre . Sama igra u posljednjih godinu dana napredovala je više nego u posljednjih četiri-pet godina, tako da mislim da smo zaslužili sve ovo s velikim i mukotrpnim radom. Ono što mi je Goran donio zbilja je fenomenalno , donio je i specijalni dodatak koji je doprinio mojoj puno boljoj igri. Najvažnije je od svega što uživam na terenu. Atmosfera u timu uvijek je vrlo dobra i vesela, tako da mi i to pomaže da sam puno bolji i opušteniji na terenu - zaključio je 25-godišnjak.

'Čilić je odigrao fantastično'

Roger Federer nije imao zamjerki nakon što ga je Marin Čilić s 3-0 u setovima poslao kući.

- Jednostavno, Marin je odigrao fantastično. Ovo nije bio moj najbolji dan, ali nisam mogao puno toga napraviti - rekao je Federer pa pohvalio Čilićev servis.

- Kada je trebalo, Marin je servirao sjajno. Svaka mu čast, odigrao je nevjerojatno.

Čiliću je to bila prva pobjeda u šest mečeva s vjerojatno najboljim tenisačem u povijesti .

- Bio je nezaustavljiv . Nisam mu se uspio približiti i narušiti mu koncentraciju, nisam mu uspio ući u glavu. Vjerujem da ću jako brzo zaboraviti ovaj meč - rekao je Federer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'