Obavijesti

Sport

Komentari 1

Marino Baždarić vodi suigrače na večeru uoči Olympiacosa

Marino Baždarić vodi suigrače na večeru uoči Olympiacosa
1

Nakon utakmice s Cedevitom, Olympiacos je dobio Armani sa 13 koševa prednosti, Caju Laboral sa 17, Efes Pilsen s čak 22, a Žalgiris sa 14 koševa prednosti

VIDEO

Atenska utakmica Cedevite i Olympiacosa mogla bi zavarati mnoge. Jer, tada su cedevitaši bili na štihu, bila je to uvertira za njihove dvije kasnije euroligaške pobjede. Nažalost, situacija s aktualnim europskim prvakom ovaj je put znatno nepovoljnija za Zagrepčane o čemu je, uoči utakmice u četvrtak, govorio i Cedevitin trener Aleksandar Petrović:

– Nakon te utakmice Olympiacos je pobijedio Armani sa 13 koševa prednosti, Caju Laboral sa 17, Efes Pilsen sa 22, a Žalgiris sa 14 koševa prednosti. Nakon 25. listopada Olympiacos nije ni od koga izgubio.

Najveću snagu Olympiacosa čine razigravač Spanoulis i krilo Papanikolau, a za Cedevitu bi mogli biti vrlo neugodni i pokretljivi visoki igrači Atenjana, ponajprije Hines i Printezis, no tu su i bivši NBA centar Powell te centar precizne tricaške ruke Pero Antić.

– Hines se jako dobro vrti u takozvanom "pick and rollu", a brze noge koristi i za odličnu obranu u igri dva na dva. Printezis je također brz i može sve preuzeti. S obzirom na to da su naši centri viši, trebali bismo kroz akcije za našu peticu to iskoristiti – analizira Petrović.

Cedevitini izgledi za prolaz u euroligaški top 16 drže se za slamku. Potrebne su joj dvije pobjede (Olympiacos, Caja Laboral) te dva poraza Armanija (Žalgiris, Olympiacos).

– Nama je ovo posljednja prilika i ja sam uvjeren da će publika vidjeti spektakularnu utakmicu – najavljuje Petrović.

No Aco najavljuje i da će u slučaju rezultatske nepogode već tijekom susreta početi razmišljati o nedjeljnom dvoboju s Cibonom. Priznaje Petrović da je, nakon što je Cibona protiv Olimpije povela sa 19 razlike, prestao gledati tu utakmicu jer se pobojao te siline vukova.

– U ovoj utakmici skenirat ću naše izglede iz minute u minutu i shodno tome odlučivati o minutaži nositelja igre.

Cedevita protiv Cibone igra 72 sata nakon dvoboja s Olympiacosom. U slučaju prethodne utakmice (Krka nakon Efesa) to se nije pokazalo kao problem s oporavkom glavnih protagonista.

– Koliko god je bitno trenirati dobro, toliko je važno i dati igračima odmora. No u ponedjeljak sam dao slobodan dan, a čak osmorica od njih 12 došla su fakultativno trenirati što je za mene kao trenera fantastična slika njihove motivacije.

Najavio je Petrović i drugu epizodu "team buildinga".

– Opet ćemo na večeru koju će ovaj put financirati kapetan Baždarić jer mu je rođendan. Prvu sam financirao ja, nije korporacija, pa sam sada u minusu – našalio se Aco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve