Obavijesti

Sport

Komentari 32

Mark Webber do 2. pobjede, sudar u Sauberovom boksu

Mark Webber do 2. pobjede, sudar u Sauberovom boksu
8

Australski pilot Red Bull Racinga došao je do 2. pobjede ove sezone na devetoj od 20 postaja Svjetskog prvenstva u F 1, Velike nagrade Velike Britanije u Silverstoneu

VIDEO

Protivno svim očekivanjima, kompletno suhoj utrci, 36-godišnji je Australac četiri kruga prije kraja utrke prestigao Ferrarijeva Španjolca Fernanda Alonsa, kojeg je pratio od starta utrke pa svih idućih 48 krugova.

Alonsovo kockanje s mekom komponentom guma, koje je odabrao pri posljednjoj izmjeni, kada je imao golemih šest sekundi prednosti pred Australcem, pokazalo se pogrešnom odlukom jer ga je Webber na svojim tvrdim gumama elegantno sustigao a potom i pretekao.

Bila je to njegova duga silverstonska pobjeda u trima posljednjim godinama, te deveta ukupno u karijeri. Samo on i Alonso, koji u ukupnom poretku ima 13 bodova prednosti (129-116) pred njim na prvom mjestu, ove su sezone slavili po dva puta.

Na trećem je mjestu utrku završio drugi Red Bullov vozač Sebastian Vettel, aktualni dvostruki svjetski prvak. Felipe Massa u Ferrariju je ostvario rezultat sezone završivši na četvrtom mjestu ispred dvojice Lotusa, Kimija Räikkönena i Romaina Grosjeana. Treći najbrži vozač iz kvalifikacija, iskusni Nijemac Michael Schumacher, u svom je Mercedesu završio sedmi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razočaranje su domaćoj publici priredili njihovi sunarodnjaci u McLarenima: Lewis Hamilton zauzeo je osmo, a Jenson Button tek deseto mjesto.

Inače, umalo se dogodila i tragedija. Kobayashi je uletio u boks, ulje ga je bacilo na desnu stranu, udario je svog mehaničara koji mijenja stražnju desnu gumu pa njegova pomagača. Nasreću, onaj koji mijenja prednju lijevu gumu skočio je u zrak, ali je Japanac pogodio Sauberova mehaničara s “lizalicom”, koji stoji ispred bolida. Po snimkama se čini da nitko nije teže ozlijeđen. Tragedija je izbjegnuta za milimetar.

Iduća se, deseta utrka sezone, vozi za dva tjedna u Hockenheimu za Veliku nagradu Njemačke.

Formula 1, VN Velike Britanije:

1. Webber (Aus / Red Bull)

2. Alonso (Špa / Ferrari) +3.0 sekunde

3. Vettel (Aut / Red Bull) +4.8

4. Massa (Bra / Ferrari) +9.5

5. Räikkönen (Fin / Lotus) +10.3

Ukupni redoslijed:

1. Alonso (Špa / Ferrari) 129 bodova

2. Webber (Aus / Red Bull) 116

3. Vettel (Aut / Red Bull) 100

4. Hamilton (VBr / McLaren) 92

5. Räikkönen (Fin / Lotus) 83

Webber: Nisam vjerovao da mogu do pobjede

Australski pilot Red Bulla Mark Webber bio je pomalo iznenađen pobjedom na Velikoj nagradi Velike Britanije, devetoj ovosezonskoj utrci F1 prvenstva...

- Imam sada nekoliko pobjeda, ali za ovu će trebati neko vrijeme da mi sjedne. Nije izgledala kao spektakularna utrka budući je Fernando bio sigurno prvi, ali na kraju smo uspjeli. Zasluge ima i strategija, posebice držanje ritma na različitim komponentama guma – komentirao je Webber, koji je sada u ukupnom poretku smanjio zaostatak za vodećim Alonsom s 20 na 13 bodova.

- Znao sam da on ima različitu strategiju (Alonso je startao na tvrdim gumama, za razliku od Webbera, op.a.) i pomislio sam nakon prve izmjene da je u vrlo dobroj poziciji da dođe do pobjede, ali prevagnulo je na našu stranu nakon posljednje izmjene i presretan sam.

- Danas ćemo uživati u ovom rezultatu, upiti ga i to je vrlo važno. Moramo zapamtiti koliko smo naporno morali raditi za ovaj rezultat i od sutra ujutro okrenuti se Hockenheimu.

Perez: Maldonado je opasan vozač bez imalo poštovanja i treba ga kazniti

Meksički vozač Saubera Sergio Perez bio je iznimno ljut na Venezuelanca Pastora Maldonada nakon devete ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Velike Britanije u Silverstoneu...

Razlog je međusobni kontakt u 12. krugu utrke do kojeg je došlo prilikom pokušaja prestizanja. Perez je pritom izvukao deblji kraj budući je završio utrku u pijesku, dok se Maldonado dovukao do boksa, ali ga je incident koštao ozbiljnog plasmana.

- Ne poštuje ostale vozače. Bio sam već ispred i trebao mi je ostaviti prostora da se ne sudarimo, ali htio me skroz istjerati do kraja. Ne razumijem zašto tako vozi i nadam se da će suci nešto poduzeti – rekao je ljutiti Perez za BBC.

- Ovaj momak neće ništa naučiti ako se nešto ne napravi. Mogao bi ozlijediti nekoga. Svi se brinu zbog njega. U posljednje tri ili četiri utrke nešto je napravio drugima. Isto je učinio Hamiltonu u Valenciji i kaznili su ga prolaskom kroz boks, što, mislim, nije dovoljno. On je vozač koji očito ne shvaća da mi riskiramo naše živote i nema nimalo poštovanja – zaključio je Meksikanac monolog o senzacionalnom pobjedniku Velike nagrade Španjolske u Barceloni.

O spomenutom incidentu iz 12. kruga suci bi uskoro trebali donijeti presudu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...