Sport

Komentari 202

Livaja pjevao 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'. Ali zbog toga neće dobiti drastičnu kaznu

Livaja pjevao 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'.  Ali zbog toga neće dobiti drastičnu kaznu

Stanko Jurić se prije dvije godine popeo na tribine, zapjevao 'I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama...', pa bio kažnjen tek s pet tisuća kuna. A ni bivši dinamovci nisu nikada bili drastično kažnjeni...

Marko Livaja u nedjeljnom je derbiju "razbio" Dinamo, pa po povratku u Split na ramenima navijača predvodio navijačku pjesmu. I u nekoliko navrata "opleo" po Dinamu. Trenutačno najbolji igrač Prve HNL glasno je zapjevao "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", a te se scene cijeli dan vrte po raznim WhatsApp grupama. I da, Livaja je pogriješio, koliko god emotivno doživio pobjedu nad Dinamom, takve su stvari u civiliziranom okruženju - nedopustive.

Opet, Marko Livaja nije niti prvi niti posljednji koji se u naletu emocija malo "zaletio".

Tko zna, možda cijeli slučaj završi i na stolu Disciplinskog suca Prve HNL Alana Klakočera, ali Livaja za svoje "nepodopštine" sigurno neće biti drastično kažnjen.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

Prije nešto više od dvije i pol godine sličnu je stvar napravio i Stanko Jurić koji je poslije Hajdukove pobjede (4-0) nad Rijekom otišao na sjevernu tribinu i s Torcidom zapjevao: "I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama...", kasnije se ispričao i dobio novčanu kaznu od pet tisuća kuna.

Ali, ne brinite, takvih je ispada bilo i na "suprotnoj strani".

Navijači priredili doček igračima Hajduka koji su slavili u derbiju s Dinamom

U Dinamu su tako 2009. godine slavili novi naslov prvaka Hrvatske vozeći se po tartan stazi maksimirskog stadiona u otvorenom autobusu iz kojeg se orila pjesma: "Jebi se, jebi Splite, Dinamo šampion".

Navijači priredili doček igračima Hajduka koji su slavili u derbiju s Dinamom

Disciplinski sudac Prve HNL tada je bio Krešimir Vlajčević koji je novčano kaznio dva najglasnija dinamovca Ivana Kelavu i Ivicu Vrdoljaka.

dinamo - slaven belupo

Ma u višegodišnjoj priči Dinama i Hajduka bilo je puno takvih situacija, Dino Drpić je navijačima Hajduka pokazivao golu stražnjicu, Tomo Šokota gol u derbiju slavio pokazivanjem majice "Uvik kontra Splita", a nitko od njih nikada nije bio kažnjen zabranom igranja. Pa niti jedne jedine utakmice. I ta se priča sada neće promijeniti na slučaju Marka Livaje.

Uostalom, Hajdukova "desetka" jedina svoj grijeh nije počinila na samom stadionu, već 400-tinjak kilometara dalje.

I baš zbog toga njegovi su grijesi i nešto manji...

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN

Najčitaniji članci