Obavijesti

Sport

Komentari 24

Marko Tomas izvan kontrole: HKS ga mora žestoko kazniti

Marko Tomas izvan kontrole: HKS ga mora žestoko kazniti
1

Marko Tomas nakon utakmice je divljački udario šakom u glavu navijača koji ga je vrijeđao. Navijač je rekao da će tužiti košarkaša i dodao da mu on nije ništa vikao...

VIDEO

Vidio sam da je Tomas krenuo prema tribini. Jurnuo sam za njim da ne napravi glupost, rekao je Pavle Marčinković, igrač Cibone.

Stigao je prekasno. Tomas je već nokautirao navijača. No spriječio ga je da ne nastavi s udarcima.

- Zaštitari ga nisu mogli zaustaviti, pa sam ga ja pokušao povući - dodao je Marčinković.

Marka Tomasa će kazniti. Ali pitanje je koliko strogo. Tomasovo udaranje navijača je presedan u hrvatskoj košarci. No nakon prijašnjih incidentnih slučajeva krivci su uglavnom blago kažnjeni ili nikako. Sjetimo se samo Nikše Prkačina, koji je u svibnju 2012. nokautirao Sinišu Kelečevića. HKS ga nije kaznio jer je incident bio izvan dvorane, no sportski direktor Cibone je bio službena osoba i morao je snositi sankcije. Ni klub ga nije kaznio.

- Proučit ćemo dokumentaciju i u ponedjeljak ili utorak ćemo se očitovati - rekao je Josip Bilić, povjerenik natjecanja.

HKS ipak treba pokazati hrabrost i rigorozno kazniti Tomasa. Od jednog od najboljih hrvatskih košarkaša očekuje se da bude uzor, a ne da ga nazivaju razbijačem. No Tomasa sigurno čeka tužba. Napadnuti navijač za Jutarnji list rekao je kako će tužiti košarkaša. Dodao je kako ga on uopće nije vrijeđao.

- Tomas je inače odličan dečko, čak bih rekao da je ponekad i mlak. Stvarno ne znam što mu se u glavi dogodilo da je tako reagirao. Ne mogu prejudicirati kaznu, ali takvo ponašanje je nedopustivo - čudi se predsjednik HKS-a Danko Radić.

Poznavajući praksu HKS-a, Tomas će vjerojatno dobiti samo desetak utakmica suspenzije uz određenu novčanu kaznu te će u najgorem slučaju najkasnije zaigrati u doigravanju hrvatskog prvenstva. Primjerenija kazna bi svakako bila suspenzija do kraja sezone, a u HKS-u bi trebalo razmisliti i o tome da Tomasu zabrane i natup na EP-u u rujnu ove godine. Bez obzira na to koliko Tomas bio važan za igru naše reprezentacije.

Osim Tomasa, kažnjena će biti Cedevita, koja nije ostala na dodijeli trofeja košarkašima Cibone. Cedevita je napustila parket zbog, prema njihovu mišljenju, skandalozna suđenja, koje je išlo na ruku Ciboni.

- Čelnici Cedevite su reagirali ishitreno. Mislim da suđenje nije bilo loše. Nitko s kim sam razgovarao nije suđenje stavio u prvi plan. No da se ne bi vukli repovi, snimku utakmice ćemo pogledati i napraviti analizu - rekao je Radić, koji je ujedno bivši sudac.

U Cedeviti šute

Komentar? Pa što da vam kažem nakon takve utakmice?! Nemam što reći ni za suđenje ni za Tomasa, istaknuo je trener Cedevite Aco Petrović jutro nakon kontroverznog finala.

U Cedeviti su odlučili šutjeti, nitko u petak nije htio ništa govoriti.

- Idući tjedan ćemo nešto reći. Pogledat ćemo ponovno utakmicu, pa ćemo se onda odlučiti za daljnje korake - rekao je Igor Jagić, glasnogovornik Cedevite.

KAD IGRAČI PUKNU:

Zbog tučnjave ostao bez pet milijuna dolara

Ron Artest, danas poznatiji kao Metta World Peace, 2004. popeo se nekoliko redova na tribini da bi se obračunao s navijačem koji je na njega bacio pivo. Artesta su kaznili do kraja sezone, a klub mu nije isplatio pet milijuna dolara plaće.

Kung-fu Cantona sredio provokatora

Kapetan Manchester Uniteda Eric Cantona kung-fu udarcem je 1995. nokautirao navijača Crystal Palacea. Engleski savez suspendirao ga je na osam mjeseci uz 15.000 eura kazne. Manchester ga je zbog neprimjerena ponašanja “olakšao” za 25.000 eura.

Charles Barkley je pljunuo krivu osobu

Neki navijač vrijeđao je 1991. godine košarkaša Charlesa Barkleya na rasnoj osnovi. Barkley ga je želio pljunuti, no pogodio je djevojčicu pored njega. Kažnjen je s 10.000 eura. Ispričao se djevojčici, s kojom je nakon toga razvio veliko prijateljstvo.

Zalio ga vodom, a potom i prebio

Hokejaš Toronta Tie Domi zalio je vodom navijača Philadelphije, koji je potom “poludio”. Popeo na pleksiglas želeći se obračunati s Domijem. Ograda je popustila i pao je pred Domija, koji ga je potom prebio. Kažnjen je s 1000 dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu