Obavijesti

Sport

Komentari 38

Marokanac rastura u Zagorju: Skoro sam poginuo u Chapeu...

Marokanac rastura u Zagorju: Skoro sam poginuo u Chapeu...
1

Rhadi Mouhcine među najboljim je strijelcima 1. zagorske lige, radi u mesnici, obožava gulaš, a prije tri godine za dlaku je izbjegao tragediju brazilskog Chapecoensea. 'Spasio' ga je agent prevarant

VIDEO

Priča našeg protagonista počela je u Sefrouu, malenom marokanskom gradiću od niti 80 tisuća ljudi. Jedan od žitelja Sefroua bio je i Rhadi Mouhcine (29), izrazito talentirani nogometaš koji je uslijed nevjerojatnih životnih okolnosti svoj rodni grad zamijenio 3500 kilometara udaljenim Zagorjem i općinom Marijom Bistricom.

Rhadi je umijećem oduševio sve zagorske nogometne zaljubljenike, a upravo su Zagorci poznati po visokim standardima i uvijek britkim komentarima na koje se morao naviknuti i ovaj simpatični Marokanac. Mouhcine je jedan od najboljih strijelaca 1. zagorske lige s 12 golova za Mladost iz Marije Bistrice, ali ne bi to bilo toliko čudno da on zapravo nije - golman.

- Da, u svojoj zemlji sam branio profesionalno i nikad prije nisam nastupao kao igrač. Bio sam primoran na tu opciju jer imam velikih problema s prstom zbog kojeg više ne mogu braniti. Trener u Mladosti stavio me u napad i očito je pogodio - priča nam Rhadi pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sva sreća pa sam kao klinac puno 'haklao' na školskom pa sam naučio neke finte - smije se Marokanac.

'Gulaš vam je senzacionalan'

Rhadi je u Hrvatskoj već tri godine, ovdje je zasnovao obitelj i, naravno, ne živi samo od nogometa.

- Jako mi nedostaje mora obitelj u Maroku, ali brzo sam se priviknuo na život u Hrvatskoj. Nema neke velike razlike između te dvije države. Za posao u Hrvatskoj sam se snašao preko prijatelja u čijoj mesnici radim. Nakon posla idem na trening ili na mali nogomet s ekipom. Moj život je nogomet i samo nogomet - objašnjava Mouhcine.

Jednu stvar u Hrvatskoj posebno obožava.

- Gulaš! Pa to je senzacija, toga nema kod nas.

Koje su prve riječi koje ste naučili u Hrvatskoj?

- 'Ja sam, sve u redu, dobro, kako si'...

Ma nije moguće da je samo to, sigurno je tu bilo i psovki?

- Naravno, samo sam htio biti pristojan, haha. Pa kod vas se sve vrti oko psovki. Nisi Hrvat ako ne psuješ puno. Puno riječi sam naučio kroz posao, od prijatelja - smije se Marokanac koji je objeručke prihvatio ovdašnje 'običaje'.

Agent ga 'spasio' smrti

U Maroku je Mouhcine bio jako perspektivan golman, branio je u prvoj i drugoj ligi tamošnjeg nogometa, a kruna karijere trebala mu je biti prilika u brazilskom Chapecoenseu. U Brazil je otišao u probu i za dlaku izbjegao smrt!

- Proveo sam tamo četiri mjeseca, trenirao s prvom momčadi i na stolu mi je bio ugovor od tri godine, ali je sve neslavno propalo. Pokvareni agent me izigrao, lagao i oštetio, a Brazilci s time nisu htjeli imati posla. Otpustili su me i vratio sam se kući - priča Marokanac bez doze sjete u glasu jer...

- Izbjegao sam smrt! Nedugo nakon mog odlaska iz Brazila avion s igračima Chapea srušio se i gotovo su svi poginuli. Imao sam sreću u nesreći i na neki način me taj agent 'spasio'.

Podsjetimo, igrači Chapecoensea su 2016. ostali bez goriva u avionu te su imali stravičnu nesreću u kojoj je život izgubila 71 osoba.

U hrvatskom niželigaškom nogometu briljira, ali se u susreće sa svakodnevnim problemima. Njegov klub na začelju je tablice i grčevito se bore za spas, a Mouhcine je valjda jedina svijetla točka.

- Pokušavamo spasiti klub, ali ponekad nemamo dovoljno igrača ni za trening, a kamoli za utakmicu. Pogađa me to jer ne volim izgubiti ni na prijateljskoj.

U Zagorju ga uspoređuju sa sunarodnjakom Hakimom Ziyechom (26) koji je zaludio fanove diljem Europe sjajnim nastupima u dresu Ajaxa, ali Mouhcine se na zanosi...

- On je fini igrač, tehnički potkovan, a ja sam ipak više gol-igrač. Stavi me u napad i zabit ću gol, u tome sam najbolji - kaže Rhadi.

Vidiš li se u nekom jačem hrvatskom klubu? Možda Dinamo?

- Ma ne trebam ja Dinamu, pa pogledajte kakvu školu oni imaju. Prepuni su vrhunskih igrača. Tražim neki bolji klub od Mladosti, a sve će doći dokazivanjem i dobrim igrama. Lijepo je biti nogometaš u Hrvatskoj, ide vam dobro i s reprezentacijom i sretan sam zbog toga - rekao je Mouhcine.

Dobra obrana ili gol?

- Uvijek dobra obrana - završio je Marokanac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida