Obavijesti

Sport

Komentari 1

Masovna pucnjava i ubojstva uoči SP-a nogometašica: Digli su nas helikopter i vozila hitne

Masovna pucnjava i ubojstva uoči SP-a nogometašica: Digli su nas helikopter i vozila hitne
3

Ubijene su tri osobe, a više njih je ozlijeđeno. Sve se događalo ispred hotela u kojem su bile smještene norveške nogometašice koje su se pripremale za nadolazeće svjetsko prvenstvo

VIDEO

Deveto Svjetsko nogometno prvenstvo za žene otvoreno je u Aucklandu slavljem novozelandske tradicionalne maorske kulture uoči susreta Novog Zelanda i Norveške, svega nekoliko sati nakon pucnjave u središtu grada u kojoj su tri osobe ubijene, a šest je ozlijeđenih.

Do pucnjave je došlo na jednom od gradilišta u najvećem novozelandskom gradu Aucklandu. Prema policijskom priopćenju, napadač je mrtav i više ne postoji rizik od novog incidenta.

Armed police stand guard near a construction site following a shooting in the central business district, in Auckland

- Pucnjava u jednoj od prometnijih ulica u središtu grada suzbijena je i riječ je o izoliranom incidentu - objavila je novozelandska policija, dodavši kako ne postoji rizik za nacionalnu sigurnost.

Incident se dogodio samo nekoliko sati uoči prve utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu za žene i to u blizini hotela norveške reprezentacije.

- Probudio nas je helikopter i veliki broj vozila hitne pomoći. U početku nismo znale što se događa, ali na kraju su se pojavile vijesti na TV-u i lokalnim medijima - rekla je kapetanica norveške vrste Maren Mjelde za novine Verdens Gang.

Norveške igračice su žive i zdrave, objavio je novozelandski savez "šokiran" pucnjavom.

Shooting reported in downtown Auckland on kickoff day of World Cup

Premijer Chris Hipkins rekao je da će se nogometni turnir odvijati prema planu, istaknuvši i kako je pucnjava djelo pojedinca, te da policija ne traži nikoga drugoga u vezi s incidentom.

- Nije utvrđena nikakva politička ili ideološka motivacija za pucnjavu pa stoga ne postoji ni rizik za nacionalnu sigurnost - rekao je Hipkins tijekom konferencije za medije.

Oglasila se i krovna nogometna organizacija.

- FIFA je obaviještena da se radi o izoliranom incidentu koji nije povezan s nogometnim operacijama i da će se večerašnja uvodna utakmica na Eden Parku nastaviti prema planu - stoji u priopćenju.

Međutim, vlasti su nakon ovog incidenta rasporedile dodatnu policiju i osiguranje ispred stadiona.

Uz Novi Zeland, domaćin svjetskog prvenstva nogometašica je i Australija koju nešto kasnije u Sydneyju očekuje ogled protiv Irske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem