Sport

Komentari 53

Mate Rimac inspirirao najbrže kopačke na svijetu! Premijera im je sutra navečer u Maksimiru

Mate Rimac inspirirao najbrže kopačke na svijetu! Premijera im je sutra navečer u Maksimiru

Njemački brend Puma na tržište je pustio svega 412 parova tih kopački. Simbolična brojka, jer tolika je maksimalna brzina Rimčeva automobila. Prvi će ih na noge staviti Antoine Griezmann protiv "vatrenih"

Svjetski velikan sportske opreme Puma u konstantnoj utrci s konkurentima za nogometno tržište odlučio je posegnuti za džokerom. Zavirio je u dvorište jednakog velikana u svijetu automobilizma, Mate Rimca, i inspiriran njime kreirao je ono što reklamiraju kao najbrže kopačke na svijetu!

Njemački i hrvatski brend tako stoje na kopačkama PUMA ULTRA SL FG! Ograničena je edicija i na tržište će samo 412 parova. Teže svega 90 grama i daju, tvrde kreatori, vrhunsku stabilnost.

- Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije kopačke za nogomet što je moguće, da ljudima omogućimo da zavire kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti - rekao je direktor proizvodnje Pume Dominique Gathier pa nastavio:

- Promatrali smo kako se izrađuju hiperautomobili i prenijeli ključna saznanja u naš model kopački, s posebnim fokusom na to da smanjimo težinu kopačke, a zadržimo ostale vrhunske kvalitete.

Pomoć je potražio u Hrvatskoj, zemlji nogometa, ali i automobilskog genija Mate Rimca, tvorca vrhunskih električnih vozila, koji je tvrtku Rimac Automobili osnovao s vizijom da kreira sportske jurilice 21. stoljeća. 

Uostalom, Pumin model kopački prodavat će se u samo 412 primjeraka jer tolika je, 412 km/h, najveća brzina Rimčeva C_Two automobila.

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože zbog duljeg vijeka trajanja i boljeg udarca lopte. Aerodinamični oblik kopačke ima i dva "prozorčića" na petama, što je izravno inspirirano izgledom Rimčeva automobila. I potplate su od ekstremno laganog materijala kako bi nogometaš postigao što veću brzinu i ubrzanje.

World Cup - Final - France v Croatia

Kopačke će svijetu pokazati Antoine Griezmann, u srijedu navečer na utakmici Hrvatske i Francuske, u Maksimiru.

Najčitaniji članci