Obavijesti

Sport

Komentari 1

Matea Jelić izgubila je medalju na SP-u u posljednjoj sekundi

Matea Jelić izgubila je medalju na SP-u u posljednjoj sekundi
1

Kninjanka Matea Jelić imala je polufinale Svjetskog prvenstva u taekwondou u Manchesteru sve do posljednje sekunde, kad joj je Brazilka Milena Titonela uputila udarac u glavu

VIDEO

Hrvatska taekwondašica Matea Jelić (21) ostala je bez medalje na svjetskom prvenstvu u Manchesteru u kategoriji do 67 kg primivši u četvrtfinalu udarac Brazilke Milene Titonele u posljednjoj sekundi borbe, dok je vodila 13-11.

Mlada 21-godišnja Kninjanka je dvije sekunde do isteka borbe vodila 13-11, primila je udarac u glavu i izgubila. Ostaje tim veća žal ako se zna da je u borbi prije doslovce pomela francusku olimpijsku doprvakinju Haby Niare (21-5), tamnoputu djevojku koja je prije šest godina bila svjetska prvakinja, a prije devet i europska šampionka. 

Skandal na SP-u: Izviždali su himnu, a doprvakinja kolabirala
Skandal na SP-u: Izviždali su himnu, a doprvakinja kolabirala

Nažalost, za Mateju je to bila druga neiskorištene prilika jer se i prije dvije godine u Južnoj Koreji borila za ulazak u polufinale, ali je i tada izgubila dobivenu borbu. Protiv kasnije svjetske prvakinje Nur Tatar vodila je 4-0, no Turkinja je izjednačila i pobijedila na zlatni bod. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nažalost, nakon Tonija Kanaeta (74 kg) dan prije, još se jedan aktualni hrvatski europski prvak loše proveo na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru. Loš dan dogodio se i Lovri Brečiću (63 kg) koji je u pojedinim fazama svoje druge borbe bio bezidejan i neprepoznatljiv pa je i on s ovim ugrozio svoje izglede za odlazak na Olimpijske igre.  

Nakon što se lako obračunao s Portorikancem Rodriguezom (29-9), Lovre je položio pružje protiv malo poznatog Kazahstanca Birimbaya (19-23). 

'Imala sam poseban meni da nabijem kile i budem teškašica'
'Imala sam poseban meni da nabijem kile i budem teškašica'

I dok se nije očekivalo da prvak Europe na svjetskoj pozornici neće proći niti među 16 najboljih, osvitovcu Luki Horvatu (80 kg) ne može se puno toga zamjeriti. Jest da niti on nije blistao, no upao je kao "last minute" zamjena za bolesnog Piera Marića (brončanog sa posljednjeg EP-a) i pobijedio svog prvog protivnika Pakistanca Raba Nawaza i to tako da je već nakon dvije runde ostvario bodovnu prednost (28-7) dostojnu prekida borbe zbog dominacije.

U sljedećem kolu borio se protiv borca slične kvalitete Francuza Bouzida Souhilija i izgubio 6-13 no to je i razumljivo s obzirom da je Horvat na ovo natjecanje došao bez klasičnih priprema za veliko natjecanje. 

Ana Taslak (18) debitantica na svjetskim prvenstvima, nije ugledala drugo kolo. Izgubila je od znatno iskusnije Tajlanđanke Harsujin (10-18) i pri tome stekla dragocjeno iskustvo. Taslak ima 18 godina, a iza sebe europsko kadetsko i europsko juniorsko zlato te drugo mjesto na mlađeseniorskom prvenstvo Europe održanom lani. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića