Sport

Komentari 0

Matea Kolovrat nova svjetska prvakinja! Sve je izdominirala

Matea Kolovrat nova svjetska prvakinja! Sve je izdominirala

Matei je ovo četvrta velika medalja i čak treće zlato. U tri je meča na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji gluhih +67kg osvojila 70 bodova, a protivnicama dopustila svega 16

Članica splitskog Marjana Matea Kolovrat nova je svjetska seniorska prvakinja u taekwondou u konkurenciji gluhih u kategoriji preko 67 kilograma.

Na dominantan način Matea se popela na krov svijeta u Teheranu, uz tri pobjede i bodovnu razliku 70-16. U prvom kolu je bila slobodna, u drugom slavila protiv Ruskinje Mesedo Abdurakhmanove 20-1 da bi u polufinalu pobijedila Iranku Fatemeh Tavakoli 28-6.

Finalni sraz protiv aktualne svjetske prvakinje u teškoj kategoriji nije donio očekivanu dramu jer je Matea i u toj borbi pokazala nadmoć i slavila protiv Turkinje Selver Seker 22-9.

S obzirom na prikazano na tatamiju i tri uvjerljive pobjede protiv tri taekwondoaške velesile Matea je na koncu dobila i MVP nagradu cijelog Svjetskog prvenstva.

Matei je ovo četvrta velika medalja i čak treće zlato. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2016. godine u Samsunu, europska prvakinja bila je 2019. godine u Antaliji dok je olimpijska viceprvakinja postala 2017. godine u Samsunu.

U Teheranu je na svjetskom prvenstvu nastupila i mlada Petra Goleš koja je iako još juniorka dobila priliku na najvećoj smotri. Svoj nastup završila je porazom u četvrtfinalu od Ruskinje, kasnije svjetske prvakinje.

Najčitaniji članci