Obavijesti

Sport

Komentari 32

Matjaž Kek: Nisam zadovoljan bodovnim učinkom u HNL-u

Matjaž Kek: Nisam zadovoljan bodovnim učinkom u HNL-u
1

Poludio bih da me stalno tapšaju i govore: 'Baš ste simpatični, bili ste dobri', kaže Kek. A prvi je rujanski zadatak novi ugovor Bradariću i Gavranoviću

VIDEO

Rijeka u reprezentativnu stanku ulazi s četiri boda manje od Dinama i sa (zasad) trojicom novih igrača. Grk Mavrias potpisao je, Ganac Acosty mora još, kaže pomoćnik sportskog direktora Mance, riješiti neke detalje s Crotonoem, ali trenira u Rijeci, dok je ponedjeljak ujutro na liječničkom pregledu proveo Australac Jason Davidson, čovjek koji je igrao tri utakmice na SP-u u Brazilu.

- Na terenu ćemo ih vijdeti, čeka ih naporan rad, nije lako ući u momčad kod Keka i uhvatiti njegove principe - rekao je Ivan Mance za Radio Rijeku, a na pitanja o odlascima rekao:

- Bradarić igra fantastično i sve je atraktivniji, ima zainteresiranih klubova. Za njega bi bio izazov i HNL i Europska liga, a znamo koliko je vezan za Rijeku. No, ako se nešto dogodi, reagirat ćemo. Zna se naš princip: ako Rijeka nekoga proda za nekoliko milijuna, pokušavmo dovesti isto takvoga igrača za deset puta manje.

- Za Slugu postoji interes i Glasgow Rangersa i još nekih, ali nije objektivno da sada ode. Vešovića cijene, a svakako se radi na poroduženju ugovora njemu i Gavranoviću, kojima ističe idućega ljeta, to nam je prvi zadatak za rujan. Puljić je zanimljiv igrač, ali nije bio tema našeg razgovora u subotu s čelnicima Intera.

A Matjaž Kek osvrnuo se na pobjedu u Zaprešiću, ali i Olympiakos, rotacije igrača, HNL...

- Prije svega izuzetno je važno bilo pobijediti poslije napornih utakmica i putovanja u zadnje vrijeme. Na inače nama teškom gostovanju u Zaprešiću, ovaj put bilo je sigurno, rutinirano i posve zasluženo. Nisu nam domćini mogli parirati ni u jednom trenutku prevoga dijela.

- Zašto bismo nakon Olympiakosa trebali izgubiti samopouzdanje?! Odigrali smo mi kvalitetnih utakmica, dojmljivih. Istina, dogodio se i Osijek, protiv Dinamo smo bili loši, to je išlo na našu dušu. Ali nama je Salzburg bila najbitnija utakmica, a protiv Olympiakosa smo isto pokazali da se dižemo, da smo sve kvalitetniji. Pripreme su bile kratke i dosta isforsirane, trebalo je uklopiti nove igrače. Protiv Salzburga smo imali i sreće, ali sreća prati hrabre.

- Karakter momčadi Rijeke nikad nije bio sporan, no ja kao trener teško živim s tim 'nismo se osramotili'. Ja želim pobijediti i momčad želi pobijediti, zato je razočaranje nakon Olympiakosa bilo veliko. Stalno se trebamo dokazvati i pobijediti, a ja bih poludio da me svi tapšaju da smo simpatični, 'bili ste dobri...', ja sam bio ljutit nakon ispadanja!

- Sada imamo skupinu koja bi po svemu trebala biti uživanje u kvalitetnom nogometu, momčadima s dobim imenima, izazovno, kvaliteno i atraktivno.

- Nisam zadovoljan bodovnim učinkom u HNL-u. Za poraz od Osijeka, kakav god bio, krivi smo sami, protiv Dinama smo bili loši, i to nam nedostaje. Moramo paziti da bodovni zaostatak ne bude prevelik, samo smo mi ostali u Europi, a to nam mora biti podstrek i izazov za HNL jer samo razmišljati o Europi ne bi bilo dobro.

- Pražnjenje je poslije prvenstva i kupa očekivano bilo veliko, a stanka za reprezentativce kratka. Znali smo da moramo uhvatiti formu za Europu, koja nam je bila jako važna nakon prethodne dvije godine i ispadanja odmah od Aberdeena i Basaksehira. Dovoljno će sada biti vremena da se osvježimo, napunimo baterije, zadnji dani roka da se formira kadar, tu završava neizvjesnost hoće-neće, a s doziranim treningom neke ćemo igrače osvježiti, neke dići.

- Prošle godine igrali smo samo HNL i nije bilo potrebno puno rotirati, i to se pokazalo odlično. Ove godine ćemo morati puno više pažnje posvetiti tome, mali je problem što nema pripremnih utakmica, a rijetki su treninzi između utakmica i putovanja. Jako će biti bitno kako će i logistika odraditi svoje, da sva ta putovanja ne budu zamorna previše. Eto, to je moj komentar na cirkus koji se piše i pametuje.

- U ovih 14 dana ćemo imati jednu utakmicu na Rujevici, jednu u okolici. A navijači su pokazali kako su važni za momčad - zaključio je Kek za Radio Rijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja