Obavijesti

Sport

Komentari 1

Matutinović: Ratka Rudića u Brazilu će čekati 'crveni tepih'

Matutinović: Ratka Rudića u Brazilu će čekati 'crveni tepih'
3

SPORT ZA ELITU Vaterpolo u Brazilu je amaterski sport, ali odlično plaćen, kaže Matutinović, koji je ondje radio u Pinheirosu. Goran Sablić - Pele bio je izbornik...

VIDEO

Ako i prihvati ponudu i reaktivira se kao izbornik Brazila, Ratko Rudić neće biti prvi Hrvat na toj funkciji. Prije njega na klupi vaterpolista Brazila sjedio je Splićanin Goran Sablić - Pele.

- Brazilski vaterpolo je u povojima. Njihova je reprezentacija po snazi negdje između 15. i 20. mjesta na svijetu i sigurno bi im dovođenje Ratka Rudića bilo pravi potez. S njim bi dobili jako puno - uvjeren je Sablić.

Brazilci žele igrati važnu ulogu na “domaćim” Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine i zato žele veliko ime poput Rudića, koje će cijelu stvar pokrenuti. I pritom navodno neće štedjeti. 

- Lani im je proračun bio deset milijuna eura, navodno je obećano kako će to narasti na 18 milijuna do Igara. Tim novcem može se privući i naturalizirati puno kvalitetnih igrača. Znam da računaju na svoje Felipe Perronea i Tonyja Azeveda, navodno i našeg Josipa Vrlića, ali pravilo je da igrač mora provesti godinu dana u Brazilu da bi dobio dozvolu njihovog saveza za nastup, a to bi mogao biti problem - zaključuje Sablić. 

U Brazilu je radio i Dragan Matutinović. I on je uvjeren kako će Ratka Rudića u Rio de Janeiru dočekati “crveni tepih”, tj. kraljevski tretman. 

- U Brazilu je vaterpolo sport za elitu, za one koji plaćaju skupo članstvo u društvenim klubovima. A takvih je malo. Trenira se slabo, maksimalno jednom na dan. Čisti amaterizam, ali jako dobro plaćen - otkriva Matutinović, koji vjeruje da Rudić može napraviti dobar posao.

- Ako je istina da će uložiti toliko novca koliko se priča i dovesti kvalitetnog izbornika poput Rudića, onda je potpuno jasno da misle ozbiljno - kaže Matuta.

Sablić: Igraju vaterpolo dva i pol mjeseca u cijeloj sezoni

Goran Sablić pravi je vaterpolski globetrotter. Danas je trener pariškog Noisy-Le-Seca, radio je i u Egiptu, a vodio je i pet reprezentacija - Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Iran, Japan i, jasno, Brazil.

- Dvije godine bio sam izbornik i u te dvije godine odradili smo samo 30-ak treninga. Liga im traje od rujna do prosinca, a u tjedan dana u lipnju odigraju kup. I to je sve - kaže.

Matutinović: Rudić može uspjeti, novac rješava sve...

Na stranu domaća liga, mislim da Ratko Rudić može okupiti 15-20 kvalitetnih igrača i u sljedeće tri godine do Igara uigravati ih na turnirima i prijateljskim utakmicama, kaže Dragan Matutinović, koji je u sezoni 2010/11. vodio brazilski Pinheiros.

- Znate kako to ide?! Kad imate novac, svi se problemi mogu riješiti - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"