Obavijesti

Sport

Komentari 60

Mbappe nastradao, Lyon srušio PSG, Alves se sucu unio u lice

Mbappe nastradao, Lyon srušio PSG, Alves se sucu unio u lice
1

Memphis Depay u posljednjoj je akciji na utakmici fantastičnim udarcem donio pobjedu Lyonu nad PSG-om. Francuski derbi ponudio je sve što nogomet može poželjeti

VIDEO

U derbiju 22. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio PSG 2-1 nanijevši Parižanima tek drugi poraz ove sezone. 

PSG je doputovao u Lyon bez ozlijeđenog Neymara koji ima problema s bedrenim mišićem, a u 36. minuti je zbog nezgodnog udarca teren napustio i Kylian Mbappe. Mladi napadač je u nešto više od pola sata dva puta nastradao - najprije u sudaru glavom s protivnikom, a potom kada je na njega u naletu skočio Lyonov golman nakon čega je iznesen s terena.

Bez dvojice 'čarobnjaka' i igračem manje od 57. minute, PSG ipak nije izdržao i nakon poraza od Strasbourga (1-2) identičnim rezultatom je izgubio i od Lyona.

Domaćin je poveo već u 2. minuti fantastičnim pogotkom Nabila Fekira iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Jednako atraktivan bio je i izjednačujući pogodak Layvina Kurzawe u posljednjim trenucima prvog dijela. Dani Alves je ubacio s desne strane, a Kurzawa iz voleja zabio pod gredu.

U 57. minuti PSG je ostao s igračem manje nakon što je, zbog vrlo agresivnog prosvjedovanja kod suca, isključen Dani Alves i Lyon je to uspio iskoristiti.

Pogodak odluke zabio je Memphis Depay u četvrtoj minuti nadoknade sjajnim udarcem s više od 20 metara.

U ranije odigranom susretu Monaco je na svom travnjaku pobijedio Metz 3-1. Monaco je stigao do prednosti u posljednjim trenucima prvog poluvremena golom Jorgea, a u 50. minuti dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Zbog prekršaja izvan kaznenog prostora isključen je gostujući vratar Eiji Kawashima.

Monaco je u 67. minuti iskoristio igrača više i golom Rachida Ghezzala povisio je prednost na 2-0. Tračak nade gostima donio je Niane u 72. minuti, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Rony Lopes zabivši pogodak za 3-1 u 81. minuti. Za Monaco je branio hrvatski reprezentativac Danijel Subašić.

Na ljestvici vodi PSG s 56 bodova, Lyon se probio na drugo mjesto s 48 bodova, Marseille na trećoj poziciji ima 47 bodova, a slijedi Monaco s 46 bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov