Obavijesti

Sport

Komentari 9

Među najvećim zvijezdama na Euru su i dva hrvatska igrača

Među najvećim zvijezdama na Euru su i dva hrvatska igrača
4

Među osam najvećih zvijezda Eura su i dva naša srednja vanjska. Sjajni Domagoj Duvnjak iz Kiela i Luka Cindrić iz Barcelone. Dva rukometna velemajstora. Hrvatsku bi Domagoj i Luka mogli voditi do medalje

VIDEO

Švedska, Austrija i Norveška će od 9. do 26. siječnja biti domaćini Europskog prvenstva u rukometu. Spektakl u tri zemlje. Austrija nije rukometna sila, Švedska je rukometna velesila, a Norveška je posljednjih godina sjajna.

Pokretanje videa...

02:59

Rukometni zaljubljenici će više od dva tjedna uživati u majstorijama najboljih rukometaša na svijetu. Podsjetimo, posljednji je Euro prije dvije godine igran u Hrvatskoj, a tu su i dalje neka poznata rukometna imena. U ovom tekstu predstavit ćemo vam osam najvećih zvijezda Europskog prvenstva u rukometu.

Čak četiri od njih osam igraju za PSG. Šeici su u glavnom francuskom gradu doista složili najbolju i najskuplju momčad, ali još nisu došli do onog što su htjeli, a to je naravno naslov europskog prvaka u rukometu. Mikkel Hansen, Nikola Karabatić, Nedim Remili i Sander Sagosen. Njih četvorica su vanjski igrači, ponajbolji igrači svijeta, a sva četvorica igraju za PSG.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Kauboji' opleli himnu Hajduka: Šipić poveo, Červara pogodilo...
'Kauboji' opleli himnu Hajduka: Šipić poveo, Červara pogodilo...

Nikola Karabatić ima 35 godina, ali će i na ovom velikom natjecanju predvoditi Francusku. On dres francuske rukometne reprezentacije nosi od 2002. godine i doista je osvojio sve što se može osvojiti. Lani je prije Svjetskog prvenstva bio ozlijeđen, a onda nam je Lino Červar rekao kako je uvjeren da će Nikola na kraju zaigrati na Svjetskom prvenstvu.

Naravno, kao i puno puta dotad, Lino je bio u pravu, Karabatić je igrao i na kraju je Francuzima svojim golom protiv Njemačke donio brončanu medalju. Istina, nije više tako hitar i okretan kao prije nekoliko godina, ali klasa ostaje klasa.

Među osam najvećih zvijezda Eura su i dva naša srednja vanjska. Sjajni Domagoj Duvnjak iz Kiela i Luka Cindrić iz Barcelone. Dva rukometna velemajstora.

Osam najvećih zvijezda Eura 2020.

Mikkel Hansen (PSG, Danska)

Čovjek koji doslovno ima top u ruci. S Danskom je dosad osvojio šest velikih medalja, a na svim je tim natjecanjima bio njihov najbolji igrač. I otac Fleming mu je bio rukometaš.

Nikola Karabatić (PSG, Francuska)

Teško je u ovako malom prostoru pobrojiti sve što je ovaj rukometni Leo Messi osvojio. Klasa, majstor, već 17 godina igra za Francusku. Donio im broncu lani na SP-u.

Domagoj Duvnjak (Kiel, Hrvatska)

Posljednjih godina našeg najboljeg rukometaša stalno muče ozljede, ali on je uvijek tu. Godinama je među najboljim igračima svijeta, nasljednik Ivana Balića u ‘kaubojima’.

Uwe Gensheimer (Löwen, Njemačka)

Njemačko lijevo krilo, ponajbolji igrač svijeta na toj poziciji posljednjih godina. Bio je u PSG-u od 2016. do 2019. godine, a onda se vratio u njemački Rhein-Neckar Löwen.

Sander Sagosen (PSG, Norveška)

Ima dva svjetska srebra, jedno iz 2017. i drugo iz 2019. godine. Srednji vanjski, koji je postao jedan od najboljih igrača na svijetu. Naravno da ga šeici u PSG--u masno plaćaju.

Andreas Wolff (Kielce, Njemačka)

Među osam najvećih zvijezda Europskog prvenstva je i jedan golman. Sjajni Nijemac, koji brani u Poljskoj za Kielce. Tamo je 2019. godine došai iz Kiela. Najskuplji golman svijeta.

Luka Cindrić (Barcelona, Hrvatska)

Bio je nogometaš, ali rukomet mu je na kraju ipak bio veća ljubav. Igrao je sjajno posljednjih godina, a potvrda je došla kad ga je dovela velika Barcelona. Sad je u najvećoj momčadi.

Nedim Remili (PSG, Francuska)

Zasad s Francuskom ima tri velike medalje, ali ima tek 24 godine i nema sumnje kako će idućih godina osvojiti još nekoliko medalja. Desni vanjski, za Francusku igra od 2016.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović