Obavijesti

Sport

Komentari 13

Medveščak bliže doigravanju nakon dvije gostujuće pobjede

Medveščak bliže doigravanju nakon dvije gostujuće pobjede
1

Hokejaši Medveščaka svladali su Dinamo iz Rige s 2-1. Medvjedima je to druga gostujuća pobjeda zaredom, tako su napravili još jedan korak prema doigravanju

VIDEO

Medvjedi su u Rigu došli samo s jednim ciljem - vratiti Dinamu za posljednji poraz koji su pretrpjeli u njihovoj Areni i "otrgnuti" tri važna boda. To su i napravili. Medveščak je ovom pobjedom za bod bliže doigravanju jer ga od osmog mjesta Zapadne konferencije poslije utakmica u petak dijele četiri boda.

- U posljednje vrijeme smo odigrali puno "playoff" utakmica, a u Rigi je bila upravo još jedna takva. Imali smo sreće i u pravo vrijeme smo zabili golove, posebice u posljednjoj trećini kada je golman napravio pogrešku - rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

Susret u Riga Areni, kao što se i očekivalo s obzirom da obje momčadi još uvijek love doigravanje, bio je neizvjestan do samog kraja. Prva trećina protekla je bez golova i praktički u preispitivanju terena. Medveščak je na gol uputio sedam udaraca, dok ih je Dinamo imao šest, a u devetoj minuti odličnu je intervenciju imao Cal Heeter. Golman Medveščaka u zadnji je čas uhvatio rukavicom pak koji je umalo prošao gol liniju.

- U prvoj trećini su nas pritiskali, ali se nismo predali i nismo im dopustili da realiziraju svoje šanse. Dinamo je dobra momčad koja se, kao i mi, bori za doigravanje, tako da smo znali da nas čeka tijesna utakmica, visokog tempa - kratko je prokomentirao Patrick Bjorkstrand.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah na početku druge trećine, nakon samo 21 sekunde igre, Krisjanis Redlihs je zaradio dvominutnu kaznu i Medvjedi su imali priliku iskazati se na svom prvom, a kasnije se ispostavilo i jedinom, powerplayu večeri. Ville Leino i Carle Mathieu namjestili su pločicu za Patricka Bjorkstranda, a mladi napadač ju je stacionirao u mrežu vratara Jeffa Deslauriersa. U 30. minuti Medvjedi su na dvije minute ostali bez Martina St. Pierrea, da bi u 33. Ville Leino dobio dvije minute i disciplinsku kaznu. Unatoč situacijama s igračem manje zagrebački su oklopnici uspjeli zadržati vodstvo do kraja dionice.

Domaćini su u 44. minuti izjednačili golom Miksa Indrašisa, ali u 55. je Medveščak ponovo imao vodstvo. Naime, pogrešnim dodavanjem Dinamovog vratara pak je završio na palici Billa Thomasa, a samo sekundu kasnije i u golu Deslauriersa. Thomasov pogodak na kraju je bio i presudan za pobjedu Medvjeda.

- Očito sam imao odličan tajming za pogodak. Ovo je velika pobjeda za nas i značajna tri boda - kratko se Thomas osvrnuo na susret s Dinamom usput prokomentiravši treće u nizu gostovanje koje ih očekuje već u nedjelju u Sankt Peterburgu.

- SKA je iznimno teška momčad. Izgubili su dvije utakmice u nizu što nam nikako neće olakšati posao. No, ako nastavimo igrati ovako kako smo igrali u Helsinkiju i Rigi, ako odigramo čvrsto, kreiramo i realiziramo šanse, mogli bismo i kod njih otrgnuti koji bod.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub