Obavijesti

Sport

Komentari 9

Medveščak mora iskoristiti neuigranu obranu Metallurga

Medveščak mora iskoristiti neuigranu obranu Metallurga
1

Napad Medveščaka djeluje jako dobro, a to bi moglo doći do izražaja protiv neuvjerljive obrane Novokuznetska koja je tijekom ljeta prošla kroz velike promjene

VIDEO

Kako i dolikuje, KHL ligaši Medveščak i Novokuznetsk susrest će se u finalu turnira Biasca u Švicarskoj. Medveščak je jučer lakše riješio svojeg protivnika, kazahstansku Sary-arku, koja je solidna ekipa iz VHL-a nadvisivši ju s visokih 5-1, dok je drugi finalist Metallurg iz Novokuznjecka ipak muku mučio sa švicarskim prvoligašem Ambrijem te na kraju slavio preokretom u posljednjoj trećini.

Medveščak se nakon dva poraza protiv Vityaza i Linza ponovo vratio pobjedama u pripremnim utakmicama. Ovog puta pobijedili su solidnog protivnika koji je igrao vrlo grubu igru sakupivši čak 43 minute kazne u odnosu na 18 minuta Medveščaka. No, gruba igra nije omela Medvjede da stignu do uvjerljive i naizgled lake pobjede prema kojoj su krenuli fantastičnim otvaranjem utakmice preko bivših NHL zvijezda Cheeechooa i Montadora. Prvo je bivši najbolji strijelac NHL-a Cheechoo zabio za 1-0 već u prvoj minuti, da bi pet minuta kasnije svoj prvijenac za Medveščak zabio prekaljeni NHL branič sa 614 nastupa Steve Montador, a sjajnu prvu trećinu zatvorio je Jessiman pogotkom u zadnjoj minuti.

Druga trećina također je donijela dominaciju Medvjeda koji su zabili još dva pogotka preko Popovica i Korena, a u međuvremenu su i primili pogodak, a u trećoj trećini malo su popustili u napadu pa se rezultat nije mijenjao. Pobjeda protiv Sary-arke vrlo je vrijedna jer ne radi se o lošoj ekipi iako na prvu nije mnogima poznala. Radi se o odličnoj VHL ekipi koja je ove sezone dogurala čak do finala, a Medvjedi su se lako poigrali sa njima. 

Dokaz je ovo da Medvjedi imaju odličnu ekipu, roster je očigledno kompletiran, a izgleda vrlo dobro. Montador je golom potvrdio da će biti izvanserijsko pojačanje, naime riječ je i vrlo iskusnom NHL braniču koji će biti svojevrsni "šef" obrane Medveščaka u duetu s Fosterom. Napad također za sad djeluje odlično, puno je igrača raspoloženo i Medvjedi nikako nisu bez šanse danas protiv svog budućeg protivnika u KHL-u, Novokuznetska.

Medveščak tako ima još jednu odličnu priliku igrati s KHL momčadi koja će im definitivno realno pokazati gdje su trenutno. Odmah nakon utakmice momčad će se vratiti u Zagreb, a u petak igraju posljednju pripremnu utakmicu u Grazu protiv istoimenog protivnika. S obzirom na probleme koje je Novokuznetsk imao u obrani tijekom pripremnih utakmica Medvjedi će svakako imati prilike jer napad za sada izgleda zaista moćno. Puno igrača može zabiti, puno je odličnih individualaca, a Novokuznetsk nije ostavio neki pretjerano dobar dojam jučer, idealna je to prilika za Medvjede da danas upišu pobjedu.

Novokuznetsk će ove sezone biti rival Medveščaka u najjačoj europskoj ligi. Taj klub, službenog imena Metallurg, član KHL-a je od njegove prve sezone, no nikada nije uspio pronaći put do doigravanja. Radi se o najsiromašnijoj momčadi Kontinentalne lige koja je prema službenim podacima lani za ugovore svih igrača izdvojila manje od tri milijuna eura.

Najveći domet im je osvajanje devetog mjesta u Istočnoj konferenciji 2012. godine, dok su lani završili kao deseti na istoku s velikih 19 bodova zaostatka za osmoplasiranim Neftekhimikom. Imali su prošle godine velikih financijskih problema koji još uvijek nisu u potpunosti sanirani. Zbog toga su bili na polovici sezone ostali bez nekoliko najboljih igrača, mahom napadača, a i tijekom ljeta su prodavali ono najbolje što imaju. Tako su izgubili izvrsne braniče Megalinskog i Arzamastseva, ali i solidnog vratara Lazushina. 

Kao zamjenu su doveli Finca Niku Hovinena, ali upitno je koliko će to biti ispravan potez jer radi se o igraču koji se nije uspio nametnuti u AHL-u. Lani poprilično slabu obranu trebali bi upotpuniti Tuukka Matyla i kanadski veteran Raymond Giroux, dok u napadu kao pojačanja zvuče imena Kosourova, McLeana i posebno Anttile koji je sinoć postigao pobjednički gol u 56. minuti u polufinalu protiv Ambrija. Novokuznetsk je zaostajao sve do polovice zadnje trećine kada je ipak nekako uspio preokrenuti rezultat.

Sve u svemu, radi se o poprilično skromnoj momčadi koju analitičari ne vide kao kandidata za doigravanje. Ekipu uglavnom sačinjavaju jako mladi igrači pa je za novog trenera postavljen Alexander Kitov, dosadašnji trener MHL momčadi Novokuznetska. Pitanje je koliko će novi igrači poboljšati igru u obrani, vratari ne ulijevaju povjerenje, a napad je slabiji nego lani.

Prognoza: Medveščak - Novokuznetsk, konačni ishod 1

Kao što se može doznati iz najave ovo po meni nije izjednačena utakmica već Medveščak ima više šanse za pobjedu. Jučer su Medvjedi djelovali impresivno protiv solidnog protivnika koji je usudio bi se reći samo nešto malo slabiji od Novokuznjecka. Protiv Vityaza su prošli tjedan odigrali jako dobro, u Linzu pokazali sjajnu igru i karakter unatoč porazu i za sada Medvjedi izgledaju jako dobro. Napad Medveščaka cijele pripreme izgleda odlično, dosta je raspoloženih igrača i tu vidim priliku protiv neuigrane i dosta loše obrane Novokuznjecka. Rusi su u šest pripremnih utakmica primili čak 21 gol što nije za pohvalu, prije dolaska na ovaj turnir primili su pet komada od Biela kojeg trenutno ipak smatram napadački skromnijim od Medveščaka. Medvjedima se pridružio i super iskusni branič Montador koji će učvrstiti obranu, jučer je debitirao, zabio i s njim ni obrana puno ne kaska za napadom. Medveščak će se definitivno htjeti pokazati u najbolje svijetlu protiv KHL kluba, siguran sam da će biti jako željni pobjede, već su se dokazali na početku priprema pobjedom protiv Torpeda i mislim da bi danas mogli imati i lakši posao. Novokuznjeck je oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, dosta je mladih igrača, neuigrani su, stigao je novi neiskusni trener i mislim da je Medveščak trenutno ipak osjetno bolja momčad od njih. Imaju bolje pojedince, sigurno jači napad, čvršću obranu i Medveščak je veći favorit nego što tečajevi sugeriraju.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao