Obavijesti

Sport

Komentari 92

Podigli se iz pepela: 'Medvjedi' srušili vodeći SKA u Ledenoj!

Podigli se iz pepela: 'Medvjedi' srušili vodeći SKA u Ledenoj!
7

Nakon teške ruske turneje Medveščak se vratio u Zagreb i sasvim neočekivano svladao prvoplasirani i favorizirani Kovaljčukov SKA nakon kaznenih udaraca 4-3!

VIDEO

Ruska turneja bila je poučna škola KHL-a za hokejaše Medveščaka sa četiri poraza, od čega dva nakon regularnog dijela, a nakon kraćeg izbivanja vratili su se u svoju Ledenu dvoranu.

No povratak nije mogao biti nimalo lak jer u Zagreb je došao najjači mogući protivnik, prvoplasirana momčad Zapadne konferencije SKA St. Peterburg, koji se kući vraća s porazom! 'Medvjedi' su nakon sedam uzastopnih poraza srušili skupu momčad predvođenu Iljom Kovaljčukom 4-3 nakon izvođenja kaznenih udaraca!

- Nije me briga za sedam poraza u nizu. Pobjedom protiv SKA St. Peterburga sve smo to izbrisali. Pa, slavili smo protiv najskuplje momčad lige, to je nestvarno, rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Kad se od njega najmanje očekuje Medveščak iznenadi jer jednom od glavnih konkurenata za naslov, koji ima dijametralno suprotni skor od zagrebačke momčadi, nanio je neočekivano drugi poraz u prvenstvu.

Tako su se 'medvjedi' revanširali za 3-0 poraz u debitantskoj utakmici u Rusiji.

- Za igrače je ova pobjeda vrlo važna, da konačno vide rezultat svog rada - rekao je trener Mark French.

Iako je u Zagreb došao najskuplji igrač lige Kovaljčuk, koji nije nastupio u prvoj utakmici, malo je to značilo SKA-u, koji je dobar dio utakmice bio u rezultatskom minusu.

Gosti su pokazali svoju snagu nakon već tri i pol minute zabivši, dakako, preko Kovaljčuka. No tri minute kasnije Medveščak je izjednačio preko Carlea, da bi domaćini, na opće oduševljenje navijača, poveli 2-1 u 25. minuti preko Vescea iskoristivši igrača više. 

U posljednjoj trećini 'medvjedi' su povisili na 3-1 golom Murleyja. No u razmaku od 53. i 55. minute  SKA se potpuno vratio u igru izjednačivši na 3-3 preko Cervenka i Kovaljčuka izborivši produžetak i bod. Srećom, scenarij iz Jaroslavlja se nije ponovio, te je Medveščak bio precizniji u kaznenim udarcima. Zabili su Linglet i Vesce, a sjajni Dekanich obranio je udarac Kovaljčuku i spriječio Thoresena da zabije za izjednačenje.

- Trebali smo pobijediti SKA u regularnom dijelu. Nadam se da sad kreće pobjednički niz - rekao je Ryan Vesce.

Ilja Kovaljčuk pohvalio je Medveščak, ali i pokudio dvoranu.

- Medveščak je dobra momčad, pogotovo na svom manjem ledu. Dvorana? Nadam se da će izgraditi novu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 92

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana