Obavijesti

Sport

Komentari 9

Medveščak startao pobjedom! Poslije produžetka srušili Linz

Medveščak startao pobjedom! Poslije produžetka srušili Linz
1

Druga utakmica četvrtfinalne serije na četiri pobjede bit će odigrana u nedjelju, 11. ožujka, u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a početak je u 17.30 sati.

VIDEO

Hokejaši Medveščaka pogotkom Finca Mikke Lehtonena u 5. minuti produžetka pobijedili su u Linzu domaće Black Wingse sa 4-3 (0-2, 1-2, 0-1, 0-1) u prvoj utakmici četvrtfinale serije doigravanja za prvaka EBELA-a, a već u nedjelju će pred svojim navijačima imati priliku doći i do druge od četiri pobjede potrebne za plasman u polufinale.

Linz je nakon prve trećine imao prednost od dva pogotka zahvaljujući golovima Joela Brode (8) i Briana Leblera (14).

Finac Mikko Lehtonen najavio je Medveščakov povratak pogotkom u 24. minuti za 1-2. Joel Broda je svojim drugim pogotkom u 29. minuti ponovno donio dva gola prednosti domaćoj momčadi.

U 35. minuti Amerikanac Garrett Noonan snažnim i preciznim udarcem svladao je nekadašnjeg Medveščakova vratara Michaela Ouzasa i ponovno zagrebačku momčad doveo na samo gol zaostatka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedini pogodak u posljednjoj trećini osnovnog dijela utakmice pao je već nakon 40 sekundi igre, a postigao ga je Čeh Tomaš Kudelka. Medveščak je u posljednjoj trećini dvaput imao situacije s igračem više na ledu, ali igrači Douga Bradleyja nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost za novi pogodak.

No, treba reći i da je 'medvjede' u više navrata svojim obranama spašavao vratar Kevin Carr, a jednom su vadili pločicu i s gol-crte.

Odluka o pobjedniku pala je nakon četiri minute i 55 sekundi u produžetku, kada je Finac Mikko Lehtonen sjajnim bekhendom poslao pločicu pokraj Michaela Ouzasa i svojim drugim pogotkom postao junakom Medveščaka. 

No, svakako valja izdvojiti i trostrukog asistenta Morleyja te vratara Kevina Carra koji je zaustavio 39 od 42 udarca domaćih hokejaša. 

Druga utakmica četvrtfinalne serije na četiri pobjede bit će odigrana u nedjelju, 11. ožujka, u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a početak je u 17.30 sati.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala EBEL-a

Black Wings Linz - Medveščak  3-4 (produžetak)

Vienna Capitals - Innsbruck       4-1

KAC Klagenfurt - Bolzano          1-3

RB Salzburg - Dornbirn              3-2 (produžetak)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...