Obavijesti

Sport

Komentari 11

Medvjedi dobili novog trenera: Chuck Weber dolazi u Ledenu

Medvjedi dobili novog trenera: Chuck Weber dolazi u Ledenu
1

Medveščak ima novog trenera. 41-godišnji američki trener iz Lockporta (New York, SAD) Chuck Weber vodit će Medvjede kroz KHL prvenstvo u sezoni 2014./2015.

VIDEO

Chuck Weber ima dugogodišnje iskustvo, što kao pomoćni, što kao glavni trener u AHL-u i ECHL-u, a ima i dva osvojena Kelly kupa.

- Razlog zbog kojeg sam odlučio prihvatiti ponudu Medveščaka izazov je treniranja u jednoj od najboljih liga na svijetu. No najveći razlog su ljudi. Čuo sam samo odlične stvari o navijačima i njihovoj podršci te o ljudima u klubu. Riječ je o prvorazrednom klubu koji želi pobjeđivati i koji želi okupiti na ledu momčad na koju će svi biti ponosni. O samom gradu sam također čuo samo pozitivne stvari i veselim se dolasku u Zagreb - rekao je novi trener Medvjeda dodavši:

- Aaron Fox je sastavio momčad koja ima pobjednički pedigre. Sviđa mi se što su sve igrači ostvarili u svojoj prošlosti jer to će nam svakako pomoći u ovoj sezoni koja nas očekuje. U momčadi imamo puno igrača i upravo će ta širina kreirati internu kompeticiju za minute na ledu, ali i za specijalne timove, što je fantastično. Želimo biti oblikovana momčad koja je natjecateljski raspoložena, ali ono što je još važnije je da se natječemo pametno i zajedno kao cjelina. Želimo biti momčad koja će se predano boriti za svaki pak.

Biografija

Weber je trenerski zanat počeo tesati 1999., a prvih sedam sezona radio je kao pomoćni trener kod Orlando Solar Bearsa (IHL), Trenton Titansa (ECHL), Milwaukee Admiralsa (AHL), Augusta Lynxa (ECHL) i Utah Grizzliesa (ECHL). Kao glavni trener prvi put je zasjeo u sezoni 2006./2007. na klupi ECHL momčadi Cincinnati Cyclonesa. Ulogu glavnog trenera Cyclonesa, kao i direktora hokejskih operacija, obnašao je četiri sezone, a 2007./2008. i 2009./2010. je klubu osigurao i Kellyjev pehar. Iste sezone kada je osvojio prvi Kelly kup postavio je rekord ECHL-a sa 71 pobjedom u sezoni te rekordnih 17 pobjeda u nizu, te mu je dodijeljena nagrada i za najboljeg ECHL trenera godine (John Brophy nagrada).

Posljednje četiri sezone Weber je proveo u AHL-u, prvo kao glavni trener Rochester Americansa (2010./2011.), a zatim San Antonio Rampagea, filijale Florida Panthersa. Sa San Antonijom je 2011./2012. ušao u doigravanje AHL-a i prošao u Konferencijsko polufinale što od 1996. godine nije uspjelo niti jednom treneru Floride Panthersa niti San Antonija, bilo na NHL ili AHL razini. Protekle je sezone u Rampageu radio kao pomoćni trener i direktor hokejskih operacija, a 2014./2015. će debitirati kao glavni trener u Medveščaku i KHL-u.

Već je pratio 'medvjede'

- Mnogo je mojih kolega radilo u KHL-u i u Europi općenito. Kontaktirao sam ih kako bih dobio korisne i kvalitetne informacije, tako da sam već upoznat s kakvim igračima liga raspolaže, koliko su vješti i koliko je igra brza, a planiram gledati i videomaterijale od prošle sezone - rekao je Weber otkrivši da je i prije pratio KHL koliko mu je to vrijeme dopuštalo:

- Pratio sam ga putem interneta, naročito bivše igrače s kojima sam prije radio. To je profesionalna liga sa strastvenim navijačima u kojoj svaka momčad mora biti spremna u svakoj utakmici ako želi osvojiti bodove.

Fox: "Očekivanja trebaju biti jednako visoka"

Nekoliko riječi o treneru Weberu rekao je i sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

- Chuck je trener koji će se uklopiti u naš identitet, u ono što pokušavamo napraviti ovdje u Zagrebu kao klub. Mlad je, ali je već u ranoj dobi dokazao da je pobjednik. Ovdje će doći gladan i spreman učiniti sve što je potrebno kako bi nam pomogao u postizanju naših ciljeva. Kada imate sezonu kao što smo je imali mi protekle sezone, naravno da su očekivanja visoka, ali mislim da trebamo biti realni i napomenuti kako naša očekivanja trebaju biti ista kao i prošle sezone. Naš se proračun nije promijenio i u osnovi imamo potpuno novu momčad s novim glavnim trenerom. Vjerujem da će svi biti spremni za izazov i vjerujem da nas očekuje uzbudljiva sezona - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao