Obavijesti

Sport

Komentari 46

Divovski korak Meksika prema 16 najboljih sastava na svijetu

Divovski korak Meksika prema 16 najboljih sastava na svijetu
1

Meksiko je pobijedio i ide prema 16 najboljih reprezentacija na svijetu, a izgleda da Južna Koreja nešto može napraviti jedino ako joj Meksikanci nisu protivnici nego suci (Moreno 2002.) i ako sama organizira SP

VIDEO

Prva utakmica drugog kola skupine F potvrdila je ono što smo vidjeli u prvome kolu: Južna Koreja je puna volje, ali osim Tottenhamovog napadača Heung Min Sona nema kvalitete, a Meksiko ima i igru i realizaciju, da ne spominjemo euforiju koja ih nosi nakon trijumfa nad svjetskim prvacima pa sad još i ovog nad nedoraslim Korejancima.

Meksiko je danas Korejance riješio bez neke velike muke. Premda je bilo bolno jer su Azijci žestoko udarali po nogama onih koji igraju bolji nogomet od njih. Frustriranost je na vidjelo izašla i kao grubost. Meksiko stvarno u svim segmentima igre djeluje kao kvalitetna i složna natjecateljska momčad. U toj je momčadi, prema izboru SofaScorea najbolji igrač danas bio Eintrachtov defanzivac, Carlos Salcedo.

Meksikanci su cijelu utakmicu bili bolji, ali je do 27. minute J.Koreja imala bolje šanse. Na korejsku žalost: od 14 mundialskih utakmica samo su jednom uspjeli sačuvati svoj gol. Ovaj put su si još dodatno "pucali u nogu" kada je Jang na Guardadov ubačaj igrao rukom, Mažić pokazao na penal, a Carlos Vela uredno zabio i u 27. minuti bilo je - 1:0.

Prvo poluvrijeme bilo je iznimno sadržajno, a nastavak još bolji no sve je riješio Javier "Chicharito" Hernandez odličnim finišem kontre na polovici drugog dijela. Vrhunski dribling pa sigurna egzekucija i priča je bila gotova u 66. minuti - 2:0.

Prekrasan gol Heung Min Sona u sudačkoj nadoknadi za 2:1 (njegov prvi na Svjetskim prvenstvima) bio je tek kozmetika ispod koje je srž ostala nepromijenjena. Južna Koreja više nema apsolutno nikakve šanse za prolazak skupine, a Meksiko će završnu kalkulaciju prije trećeg kola skupine raditi poslije utakmice Njemačka-Švedska no, kako god bilo, Meksikanci znaju da su jako, jako blizu ulaska među 16 najboljih momčadi na svijetu.

Ono što ih sada zanima je da razbiju prokletstvo 1/4-finala jer dalje od te faze Mundiala nisu uspjeli otići ni kada su, 1970. i 1986., sami organizirali Svjetsko prvenstvo. Umjesto da slave, divili su se nogometnom geniju - najprije Pelea, a onda Maradone.

Tablica prije dvoboja Elfa i Šveđana izgleda ovako:

Treće kolo skupine F igra se u srijedu od 16 sati, a parovi su ovi: Južna Koreja-Njemačka (Kazan) i Meksiko-Švedska (Jekaterinburg).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske