Sport

Komentari 0

Mektić i Pavić dobili na startu, Dodig i Polašek izgubili nakon četiri propuštene meč-lopte

Mektić i Pavić dobili na startu, Dodig i Polašek izgubili nakon četiri propuštene meč-lopte

U utorak će Mektić i Pavić igrati protiv Granollersa i Zeballosa u reprizi wimbledonskog finala, a pobjednici će biti na korak do polufinala. Dodiga i Polašeka čeka dvoboj protiv Krawietza i Tecaua

Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek propustili su četiri meč-lopte u prvom nastupu na ATP Finalu u Torinu, gdje su ih u dvoboju 1. kola "Zelene" skupine svladali Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos sa 4-6, 7-6 (10), 10-6. 

Ovogodišnji osvajači Australian Opena, koji su nakon Wimbledona raskinuli suradnju, ali ponovno udružili snage za nastup na završnom turniru osam najboljih parova u 2021., imali su pobjedu u rukama nakon što su osvojili prvi set i poveli 4-1 u drugom.

Međutim, Granollers i Zeballos su se vratili 'breakom' u sedmom gemu, da bi već u sljedećem Dodig i Polašek propustili tri nove prilike za 'break'. Pri vodstvu 6-5 hrvatsko-slovačka kombinacija je stigla do nove tri 'break-lopte', od kojih je svaka donosila i ukupnu pobjedu.

U drugom setu su od devet 'break-lopti' iskoristili samo jednu pa je odlula pala u 'tie-breaku'. I u njemu su Dodig i Polašek došli do četvrte meč-lopte pri vodstvu 9-8, nakon što su spasili tri set-lopte za španjolsko-argentinski par. Međutim, iako je Dodigov retern bio vrlo dobar, ljevoruki Zeballos se izvukao odličnim forhendom iz trka.

Wimbledonski finalisti su realizirali petu set-loptu i bili nadmoćni u odlučujućem 'tie-breaku' u kojem su poveli sa 7-2 i tu prednost zadržali do konačnih 10-6.

U prvom meču ove skupine su Nikola Mektić i Mate Pavić sa 6-4, 6-4 pobijedili Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horiju Tecaua.

U utorak će Mektić i Pavić igrati protiv Granollersa i Zeballosa u reprizi wimbledonskog finala, a pobjednici će biti na korak do polufinala završnog turnira u Torinu. Dodiga i Polašeka čeka dvoboj protiv Krawietza i Tecaua za ostanak u utrci za polufinalom. 

Najčitaniji članci