Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mektić ispao, prosvjednik prekinuo Alcarazov meč! Izbacili ga gledatelji, a ne zaštitari!?

Mektić ispao, prosvjednik prekinuo Alcarazov meč! Izbacili ga gledatelji, a ne zaštitari!?
4

Nakon što su u pojedinačnoj konkurenciji svi naši ispali u prvom kolu, Hrvatska više nema predstavnika ni u konkurenciji parova

VIDEO

Hrvatski tenisač Nikola Metkić nije se plasirao u četvrtfinale parova na prvom Grand Slam tunriru sezone Australian Openu, nakon što su u osmini finala bolji od njega i Nizozemca Wesleya Koolhofa sa 7-6(8), 7-6(4) bili Indijac Rohan Bopanna i Australac Matthew Ebden.

U neizvjesnom meču koji je trajao sat i 46 minuta oba su seta odlučena u tie breaku. 

Pokretanje videa...

Mektić i Pavić nakon ulaska u finale 02:00

Hrvatska je tako i u konkurenciji muških parova ostala bez predstavnika, Prije Mektića nastup na Australian Openu u osmini finala  parova završio je i Mate Pavić zajedno s Argentincem Marcelom Arevalomm, te Ivan Dodig je s Amerikancem Austinom Krajicekom poražen u drugom kolu.

Drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz uvjerljivom je pobjedom 6-4, 6-4, 6-0 protiv Srbina Miomira Kecmanovića (ATP - 60.) po prvi put u karijeri došao do četvrtfinala Australian Opena, a za plasman u polufinale će igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva, koji je sa 7-5, 4-6, 6-3, 4-6, 7-6 (10-3) svladao Britanca Camerona Norrieja.

Alcaraz je za pobjedu trebao jedan sat i 49 minuta, dok je Zverev na terenu ostao četiri sata i pet minuta te će mu dobro doći dan odmora uoči njegovog trećeg četvrtfinala u Melbourne Parku.

Australian Open

Ljevoruki Britanac Cameron Norrie (ATP - 22.), koji je ulaskom u osminu finala već ostvario svoj najbolji rezultat na Australian Openu, pružio je izniman otpor šestom tenisaču svijeta koji je pobjedu osigurao tek nizom od šest poena u 'tie-breaku' petog seta, kad je od 2-2 došao do 8-2 i mirno priveo meč kraju.

Dvoboj u Margaret Court Areni nakratko je prekinut sredinom trećeg seta, kad je jedan prosvjednik na teren bacio letke na kojima je pisalo "Free Palestine" (Sloboda Palestini). Zanimljivo je da redarska služba nije reagirala, ali jesu dvojica gledatelja, koji su prosvjednika udaljili s tribine i zaradili pljesak ostalih kad su se vratili na svoja mjesta.

Alcaraz nije imao takvih, a ni igračkih problema u srazu s Kecmanovićem, jer je srpskog tenisača ostavio bez prilike za 'break', a suparniku je oduzeo servis pet puta. Po jedan 'break' mu je bio dovoljan za osvajanje prva dva seta, a onda ih je još tri nanizao u trećem setu u kojem je 24-godišnjeg Srbina ostavio bez gema.

Australian Open

Četvrtfinalni dvoboj Alcaraza i Zvereva bit će njihov osmi međusobni obračun. Zverev vodi 4-3 i 3-1 u mečevima odigranim na tvrdoj podlozi, a slavio je i u njihovom posljednjem meču, odigranom u grupnoj fazi prošlogodišnjeg ATP Finala u Torinu. U mečevima na Grand Slam turnirima je 1-1. Alcaraz je bio uvjerljiv u četvrtfinalu na prošlogodišnjem US Openu, a Zverev je bio bolji u četvrtfinalu Roland Garrosa 2022., kad je bio u iznimnoj formi, ali je u polufinalu protiv Rafaela Nadala teško ozlijedio skočni zglob.

Dvoboj Alcaraza i Zvereva će biti na rasporedu u srijedu, kad će se za mjesto drugog polufinalista u donjem dijelu ždrijeba boriti i treći nositelj Rus Danil Medvjedev protiv devetog nositelja Poljaka Huberta Hurkacza. Medvedjev je sa 6-3, 7-6(4), 5-7, 6-1 izbacio Portugalca Nuna Borgesa, a deveti nositelj Hurkacz je za plasman među osam najboljih pobijedio Francuza Arthura Cazauxa sa 7-6(6), 7-6(3), 6-4.

Australian Open

Ukrajinska kvalifikantica Dajana Jastremska i Čehinja Linda Noskova plasirale su se u četvrtfinale ženskog turnira.

Jastremska (WTA-93.), koja je izbacila pobjednicu Wimbledona Marketu Vondrousovu u prvom kolu, u osmini finala je eliminirala još jednu bivšu osvajačicu Grand Slama, 18. nositeljicu, Bjeloruskinju Victoriu Azarenku sa 7-6(6), 6-4.

Ukrajinske nade da će se treća tenisačica u četvrtfinalu pridružiti Jastremskoj i Marti Kostjuk nestale su nakon što je Elina Svitolina zbog bolova u leđima predala meč protiv 50. tenisačice svijeta Čehinje Noskove kod rezultata 3-0 u prvom setu.

Svitolina je napustila teren u suzama, ali je rekla da će bodriti svoje sunarodnjake u četvrtfinalu.

Osmina finala, tenisači:

  • Hubert Hurkacz (Polj/9) - Arthur Cazaux (Fra) 7-6 (6), 7-6 (3), 6-4
  • Danil Medvedjev (3) - Nuno Borges (Por) 6-3, 7-6 (4), 5-7, 6-1
  • Alexander Zverev (Njem/6) - Cameron Norrie (VBR/19) 7-5, 4-6, 6-3, 4-6, 7-6 (10-3)
  • Carlos Alcaraz (Špa/2) - Miomir Kecmanović (Srb) 6-4, 6-4, 6-0
  •  

Tenisačice

  • Linda Noskova (Češ) - Elina Svitolina (Ukr/19) 3-0, predaja
  • Dajana Jastremska (Ukr) - Viktorija Azarenka (18) 7-6 (6), 6-4
  • Ana Kalinskaja - Jasmine Paolini (Ita/26) 6-4, 6-2
  • Zheng Qinwen (Kin/12) - Oceane Dodin (Fra) 6-0, 6-3 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše