Obavijesti

Sport

Komentari 1

Menalo 'putovao kroz vrijeme', a Sammir igrao s tatom i sinom

Menalo 'putovao kroz vrijeme', a Sammir igrao s tatom i sinom

Mladi reprezentativac BiH Luka Menalo (24) bio je odličan u prvom kolu Hrvatskog kupa. I to u dresu dva različita kluba - za Dinamo je zabio tri gola kod Ferdinandovca (7-1), a za Rijeku dva kod Dilja (6-0)

VIDEO

Različiti datumi odigravanja, ali isto kolo. Hrvatski kup tako je donio nova uzbuđenja, ali i neke posebne događaje poput onog čiji je glavni lik Luka Menalo (24), igrač Dinama koji je trenutno na posudbi u Rijeci. S druge je strane, Sammir je danas zaigrao s drugom generacijom Šimića u karijeri. Prvo je igrao s Darijem (44) u Dinamu, a danas sa njegovim sinom Rokom Šimićem (17) u Lokomotivi.

Dilj: Šesnaestina hrvatskog nogometnog kupa, NK Dilj - HNK  Rijeka

Podsjetimo, Menalo je igrao za 'modre' u Ferdinandovcu gdje je tri puta tresao mrežu domaćina u 7-1 pobjedi, a nakon toga je otišao na posudbu u Rijeku. Međutim, Riječani su svoju utakmicu 1/16 finala Hrvatskog kupa trebali tek odigrati u Vinkovcima kod Dilja. A igrao je za njih i Luka te tako odradio svoj dio za povijest. 

Ferdinandovac: NK Ferdinandovac i GNK Dinamo u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

Zabio je dva gola i za Rijeku protiv Dilja i u jednom kolu Kupa bio na listi strijelaca dva različita kluba. Luka je stigao u Rijeku uz moguće produženje posudbe, ali i mogući otkup ugovora te je na najljepši mogući način debitirao u dresu Riječana. Prije je bio na posudbi u Slaven Belupu, a prošlu sezonu i u ljubljanskoj Olimpiji.

POGLEDAJTE VIDEO: Neredi Torcide prije utakmice Kupa u Županji

Pokretanje videa...

Huligani u Požegi 02:04
Hajduk u goste bivšem prvaku! Dinamo u Rudeš, Rijeka i treću sezonu zaredom kod Varaždina?
Hajduk u goste bivšem prvaku! Dinamo u Rudeš, Rijeka i treću sezonu zaredom kod Varaždina?

Sammir je s Lokomotivom slavio u Maču sa 3-2, a upravo je Roko Šimić zabio gol za 1-0. Domaći su se vratili, pa je Pivarić zabio za vodstvo gostiju, a onda je Gaj izjednačio za produžetke u kojima Kovačević pogađa za 3-2 i prolaz Lokosa.

Mače: Gaj Mače i Lokomotiva u šesnaestini finala nogometnog kupa

Podsjetimo, kostur ždrijeba slagao se tako da najbolji klub po koeficijentu gostuje kod 16., drugoplasirani kod 15. i tako dalje. Pa će branitelj naslova Rijeka gostovati kod pobjednika dvoboja Varaždin - Cibalia koji se igra ovu subotu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače