Obavijesti

Sport

Komentari 34

Messi: Hrvatska te pusti igrati, ali ima velike igrače u momčadi

Messi: Hrvatska te pusti igrati, ali ima velike igrače u momčadi
4

Hrvatska te pušta igrati više nego drug,i no ima velike igrače. Island se može činiti lakim protivnikom, no njegovi igrači su čvrsti i organizirani. Nigerija je nepredvidiva, rekao je Leo Messi

VIDEO

Kapetan argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi rekao je kako Hrvatska dopušta igrati protivniku no da ima velike igrače. Argentina će na Svjetskom prvenstvu u lipnju igrati protiv Hrvatske, Islanda i Nigerije.

- Hrvatska te pušta igrati više nego drugi, no ima velike igrače. Island se može činiti lakim protivnikom, no njegovi igrači su čvrsti i organizirani u obrani. Nigerija je nepredvidiva, kod nje ne postoji riječ strah - komentirao je Messi skupinu D u razgovoru za internetsku stranicu FIFA.com.

Rastemo s novim trenerom

- Na Svjetsko prvenstvo doći ćemo spremni. Rastemo i to je očito. Tijekom kvalifikacija smo se našli u trenucima koje nismo očekivali, a niti zaslužili, jer smo imali utakmice protiv Venezuele (1-1) i Perua (0-0) no nismo ih uspjeli pobijediti - rekao je 30-godišnji Messi.

- U tim utakmicama nismo uspjeli napraviti ono što smo na kraju učinili protiv Ekvadora - dodao je.

Argentina se plasirala na Svjetsko prvenstvo u posljednjem kolu pobjedom od 3-1 u Ekvadoru.

- Četiri utakmice smo odigrali s novim trenerom. No nakon utakmice s Ekvadorom ova reprezentacija će biti drugačija, rast će. Argentina će skinuti sa sebe tenziju i strah kojeg je imala igrajući tu utakmicu. Bio je to strah od neispunjavanja cilja, od izostanka sa Svjetskog prvenstva. Sada će sve biti drugačije - izjavio je Messi.

U lipnju je na argentinsku klupu sjeo Jorge Sampaoli nakon što je napustio Sevillu.

Prije toga je vodio Čile koji se nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo.

- Da, to je i mene iznenadilo kao i sve druge. Iznenadilo me zato što je Čile osvojio zadnje dvije Copa Americe i imao grupu igrača naviklu pobjeđivati. To je reprezentacija s izuzetno dobrim igračima. To samo pokazuje koliko je teška južnoamerička skupina u kojoj ti nitko ništa ne poklanja - rekao je Messi.

Rana iz finala SP-a nikad neće zacijeliti

Skupinu je osvojio Brazil s 41 bodom, Urugvaj je imao 31 a Argentina 28. Kolumbija se direktno plasirala s 27 bodova dok je Peru kao peti išao u dodatne kvalifikacije gdje je slavio protiv Novog Zelanda.

- Nije, međutim, lako igrati u gostima kod Bolivije, Venezuele, Ekvadora i Kolumbije. A pogotovo ne kod Brazila. Čitava ta grupa je jako izjednačena i svaki put je sve teže otići na Svjetsko prvenstvo - istaknuo je Messi koji igra za Argentinu od 2005. godine.

Argentina je na prošlom Svjetskom prvenstvu 2014. izgubila od Njemačke u finalu. Nijemci su pobijedili s 1-0 zabivši gol u 113. minuti.

- Ne, ta rana nije zacijelila. I ne znam hoće li ikada. Bojim se da će to zauvijek ostati tu. Svjetsko prvenstvo je jedno lijepo sjećanje koje ti ostane, no ostao je gorak okus na kraju. Zbog onoga kako je završilo i kako se sve odvijalo - rekao je Messi iza kojega su 123 utakmice za Argentinu.

Zabio je 61 gol prestigavši dosadašnjeg rekordera Gabriela Batistutu po broju zabijenih golova za argentinsku reprezentaciju.

- Osjećam se dobro sada, jako sam sretan privatnim životom a tako i ovim nogometnim. Postat ću otac treći put pa sam jako zadovoljan i na terenu i izvan njega - naglasio je napadač Barcelone.

- Naravno da sam sazrio. S vremenom sam postao bolji igrač, usvojio nove stvari u stilu igre. Kako sam postajao stariji tako sam rastao i na travnjaku - dodao je.

Što ću biti u 2018.? Otac po treći put

U Argentini su očekivanja velika.

- Da se nismo kvalificirali na Svjetsko prvenstvo bio bi to težak udarac. Prvo za nas grupu, igrače, a onda i za mene osobno. Ne znam kako bih reagirao da se to dogodilo. A to isto mogu reći i za ljude u Argentini. Da smo ispali to bi ušlo u povijest kako težak trenutak za zemlju - ispričao je Messi.

Nakon što se Argentina plasirala na prvenstvo izbornik Sampaoli je rekao kako je „nogomet dužan podariti jedno Svjetsko prvenstvo Messiju“. Unatoč brojnim trofejima s Barcelonom, nedostaje mu naslov s Argentinom.

- To mi je Sampaoli i sam rekao. Što mislim o tome? Nadam se da mi je nogomet dužan i da će mi tako platiti - rekao je Messi.

U 2018. godini Lionel Messi će biti:

- Otac po treći put - dovršio je Argentinac rečenicu nakon trenutka promišljanja.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica