Obavijesti

Sport

Komentari 47

Messi i Ronaldo gube korak, a mlade zvijezde sada su na vrhu!

Messi i Ronaldo gube korak, a mlade zvijezde sada su na vrhu!

Dugi niz Cristiano Ronaldo i Leo Messi bili su u vrhu strijelaca Lige prvaka, ali od prošlosti se ne živi. Na vrh je došla neka nova generacija mladih igrača, a predvodnici su Kylian Mbappé i Erling Haaland

VIDEO

Cristiano Ronaldo (36) nedavno je postao najbolji strijelac u povijesti nogometa, a Leo Messi (34) prestigao Pelea. Očito je ostalo još 'ponešto' u njima, ali kvaliteta njihove igre pa i njihovih momčadi u konstantnom je padu. S druge strane, mladi preuzimaju europsku scenu, baš kao što su to napravili on i Messi prije više od deset godina.

Toliko su nas držali u 'robovlasništvu' vječnih prepiraka "tko je bolji" da je svijet zaboravio da izvan nogometa uopće postoje drugi nogometaši, a da to nisu Cristiano Ronaldo i Leo Messi, izuzev naravno našeg Luke Modrića koji je prekinuo dominaciju ovih dvojice nogometaša 2018. kada je ponio laskavu titulu najboljeg igrača svijeta.

Tko je, odnosno tko su sljedeći? Kylian Mbappé (22) već odavno nije senzacija, nego etablirani najbolji napadač svijeta. Odmah 'tu negdje', ali ipak još uvijek 'iza' je i Erling Haaland (20). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Statistika kažu da su Messi i Ronaldo zajedno zabili 15 golova u posljednje dvije sezone Lige prvaka, dok kod 'mladih snaga' ta brojka ide skoro do duplo - 28.

Mbappe je zabio tri gola Barci. Prije njega to su na Camp Nouu napravila samo dva igrača...
Mbappe je zabio tri gola Barci. Prije njega to su na Camp Nouu napravila samo dva igrača...

Mbappé već ima solidan broj osvojenih individualnih i momčadskih trofeja. Pa čovjek je osvojio Svjetsko prvenstvo sa 19 godina tako da se kod njega ustvari nema posebno nešto pisati. A da je dovoljno sazrio da bude pravi vođa momčadi pokazao je protiv Barcelone kada je u izostanku Neymara hat-trickom doveo svoju momčad u ogromnu prednost uoči uzvratne utakmice koja se još i igra u Parizu. 

Champions League - Round of 16 First Leg - FC Barcelona v Paris St Germain

Norveški reprezentativac ipak nije 'eksplodirao' kao Francuz koji je, sjetimo se, s Monacom senzacionalno izborio polufinale Lige prvaka gdje ih je izbacio Juventus pa u mega-transferu (ukupno 180 milijuna eura) napustio Kneževinu i doselio u francusku prijestolnicu.

Haaland i društvo dobili Sevillu, Raketu su zamijenili na odmoru
Haaland i društvo dobili Sevillu, Raketu su zamijenili na odmoru

Doduše, Haaland se nazabijao golova u dresu Borussije, ali nedostaje mu konkretno momčadski uspjeh koji je ipak neka druga razina sportskog uspjeha. Norvežanin je također doveo svoju momčad u vodstvo prije uzvratne utakmice, Borussija ima 3-2 i domaću utakmicu tako da je sve u njihovim rukama. No, daleko od toga da se Sevillu treba otpisati.

- Žele me navijači Real Madrida? Uvijek je lijepo kada te netko želi. Večeras želim zahvaliti Mbappéu zato što kada sam vidio da je zabio jučer tri gola bila je to dodatna motivacija, poguranac - rekao je Haaland nakon utakmice protiv Seville.

Hertha BSC - Borussia Dortmund

Bez obzira na njegov (ne)uspjeh u ovoj sezoni svakako bi trebao preseliti u jači klub jer očito je da je Borussiju u vrlo kratkom vremenu 'prerastao'.

Haaland je u Dortmund stigao za 20 milijuna eura iz Red Bull Salzburga, a vrijednost po Transfermarktu mu trenutačno iznosi 110 milijuna eura

Za njegov potpis u sljedećem prijelaznom roku borit će se baš svi velikani, a Borussia zna da ga ne može vječno 'držati' te će za 'pravu' ponudu sigurno pustiti svojeg napadača.

S druge strane, Mbappé po Transfermarktu vrijedi 180 milijuna eura, ali njegov ugovor s PSG-om ističe na kraju sljedeće sezone nakon čega će moći potpuno besplatno otići.

Prvi u redu za njegov potpis stoji Real Madrid, ali vremena za odluku pa i promjenu iste ima i više nego dosta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram